Hulp van de Google Assistent bij vertalingen op de Pixel 8

Belangrijk: Deze functies zijn alleen in bepaalde talen beschikbaar op de Pixel 8 en de Pixel 8 Pro.

Je kunt content uit afbeeldingen, berichten en andere content vertalen met de Google Assistent.

Content voorlezen en vertalen

Belangrijk: Voorlezen en Translate zijn momenteel beschikbaar in Google Chrome, de Google-app en Google Nieuws. Voor deze functies moet de taal van de Assistent ingesteld zijn op Engels, Hindi, Portugees, Spaans of Duits. Je kunt content vertalen naar een van de meer dan 50 beschikbare audiotalen.

Zo gebruik je de Google Assistent om tekst op je scherm voor te lezen en te vertalen:

1. Open de content die de Google Assistent moet voorlezen.
  2. Zeg 'Hey Google, lees dit voor' of tik op Voorlezen.
    • De Google Assistent laadt een mediaspeler en speelt de content af.
  3. Als je wilt stoppen met voorlezen, tik je op X om de mediaspeler te sluiten.

Tip: Via de mediaspeler op het scherm kun je pauzeren en hervatten, vooruit- en terugspoelen, en de taal wijzigen waarin de Google Assistent voorleest.

Als je content wilt voorlezen en vertalen en je krijgt een foutmelding, check je of de Google Assistent de informatie op het scherm van je apparaat kan gebruiken.

Check of Tekst van scherm gebruiken en Screenshot gebruiken actief zijn:

1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Apps en dan Standaardapps en dan Digitale assistent-app.
  3. Zorg dat Tekst van scherm gebruiken en Screenshot gebruiken aanstaan.

Tekst op je scherm vertalen

Belangrijk: Visueel vertalen is nu beschikbaar op Android-telefoons en -tablets.

Vraag de Google Assistent om te vertalen wat er op je scherm staat op het web, in apps, berichten en andere content.

Zo vertaal je content op je scherm:

1. Open de content die de Google Assistent moet vertalen.
  2. Zeg 'Hey Google, vertaal dit', 'Hey Google, vertaal het' of tik op Vertalen Details weergeven.
    • De tekst op het scherm wordt geselecteerd en vertaald met Google Lens. Met de taalkiezers op het scherm kun je de vertaalopties aanpassen.
  3. Tik op Terug Terug om de vertaling te sluiten.

Als je een foutmelding krijgt wanneer je tekst op het scherm vertaalt, check je of de Google Assistent informatie op het scherm van je apparaat kan gebruiken.

Zo check je of Tekst van scherm gebruiken en Screenshot gebruiken actief zijn:

1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Apps en dan Standaardapps en dan Digitale assistent-app.
  3. Zorg dat Tekst van scherm gebruiken en Screenshot gebruiken aanstaan.