Så här får du Google Assistent att utföra åtgärder

Google-assistenten svarar på dina förfrågningar på den bästa tillgängliga enheten. Om du till exempel ber assistenten att spela upp musik spelas den antagligen upp på högtalaren i stället för telefonen för bästa möjliga ljud.

Det är inte alltid enkelt för assistenten att avgöra vilken enhet som passar bäst. Gör så här för att se till att få svar på enheten du föredrar:

• Enhetsplacering: Kontrollera att enheterna är minst 2,4 meter ifrån varandra.
  • Säg enhetens namn: För vissa åtgärder kan du säga vilken enhet du vill använda. Du kan till exempel säga ”Hey Google, spela upp musik på högtalaren i sovrummet” eller ”Hey Google, tänd lamporna i köket”.
  • Rikta dig mot enskilda enheter: Beroende på enhetstypen kan du visa assistenten vilken enhet du vill använda. Det kan fungera att ställa dig närmare enheten.
    • Pixel Watch: Höj armen eller rör på handleden.
    • Nest Hub Max: Om du har beviljat rätt behörigheter kan du titta på enheten när du pratar med assistenten.
    • Telefon och surfplatta: Se till att skärmen är riktad uppåt.
  • Fjärrstyr timers, alarm och media: Du kan styra inställda timers, alarm och media som spelas upp på andra enheter via enheter som står närmare dig. Om du till exempel vill stänga av ett alarm som ringer i sovrummet från vardagsrummet kan du säga ”Hey Google, stoppa alarmet” så stoppar enheten som står närmast dig alarmet.

Hjälp Google att förbättra framtida beteenden

Din feedback används till att förbättra upplevelsen med Google Assistent.

Aviseringar för assistenten

Vi skickar regelbundet pushmeddelanden för att be om din feedback. Om du får en avisering får du gärna lämna feedback och hjälpa oss att förbättra Google Assistent.

Skicka feedback i Google Home-appen

1. Öppna Google Home-appen Google Home.
  2. Tryck på profilikonen uppe till höger.
  3. Välj Hjälp och feedback följt av den typ av enhet som du vill skicka feedback om.
  4. Tryck på Skicka feedback följt av den enhet du vill skicka feedback om.
  5. Ge en kort beskrivning av problemet.
  6. Markera kryssrutan för Skärmbild och systemloggar.
  7. Tryck på Skicka Skicka uppe till höger.