Slik får du Google-assistenten til å gjøre noe

Google-assistenten bruker den beste tilgjengelige enheten for å svare på forespørslene dine. Hvis du for eksempel ber assistenten om å «spille musikk», er det sannsynlig at en høyttaler begynner å spille musikk i stedet for telefonen, siden høyttaleren har bedre lyd.

Det er ikke alltid enkelt for assistenten å bestemme hvilken enhet som skal svare på forespørselen din. Slik sørger du for at enheten du foretrekker, svarer:

• Enhetsplassering: Sjekk at enhetene dine er minst 2,5 meter unna hverandre.
  • Si enhetsnavn: For enkelte handlinger kan du si hvilken enhet du vil bruke. Eksempel: «Hey Google, spill musikk på høyttaleren på soverommet» eller «Ok Google, slå på lyset på kjøkkenet».
  • Målrett mot bestemte enheter: Det finnes flere løsninger for å vise assistenten hvilken enhet du har tenkt å bruke for forespørselen din, avhengig av enhetstypen. Noen ganger kan det hjelpe å gå nærmere enheten.
    • Pixel Watch: Løft eller flytt håndleddet.
    • Nest Hub Max: Hvis du har gitt de nødvendige tillatelsene, kan du se på enheten mens du spør assistenten.
    • Telefon og nettbrett: Sørg for at skjermen er vendt oppover.
  • Fjernstyring av nedtellinger, alarmer og medieinnhold: Det er mulig å kontrollere aktive nedtellinger, alarmer og medieinnhold på andre enheter via en enhet som er nærmere deg. Hvis du for eksempel vil stoppe en alarm som ringer i soverommet, fra stua, kan du si «Hey Google, stopp alarmen», så stoppes alarmen på enheten som er nærmest deg.

Hjelp Google med å forbedre fremtidig funksjonalitet

Google-assistenten bruker tilbakemeldingen din for å gi deg en bedre opplevelse.

Assistent-varsler

Vi sender regelmessig pushvarsler for å be om tilbakemeldinger. Hvis du mottar et varsel, kan du dele tilbakemelding for å være med på å forbedre Google-assistenten.

Send tilbakemelding i Google Home-appen

1. Åpne Google Home-appen Google Home.
  2. Øverst til høyre trykker du på profilikonet.
  3. Velg Hjelp og tilbakemelding og så enhetstypen du vil sende inn tilbakemelding om.
  4. Trykk på Send tilbakemelding og så enheten du vil sende inn tilbakemelding om.
  5. Legg inn en kort beskrivelse av problemet.
  6. Merk av for Skjermdump og systemlogger.
  7. Trykk på Send Send øverst til høyre.