Datasi pysyy yksityisenä Assistantin aktivointiteknologian kehittyessä

Federoitu oppiminen on yksityisyyttä suojaava teknologia, jota käytämme laitteen mallien parantamiseen lähettämättä raakadataa Googlen palvelimille. Google käyttää federoitua oppimista laitteen aktivoinnin parantamiseen (esim. Hey Google) laitteilla, joissa on Google Assistant sisäänrakennettuna.

Kun kysyt "Hey Google, what’s the weather tomorrow?" laitteella oleva malli havaitsee, että olet sanonut "Hey Google", ja lähettää sitten kyselysi Google Assistantille.

Tuetuilla kodin älylaitteilla, joissa on kamera, laitteella olevat mallit voivat myös tallentaa ja käyttää kuvia havaitakseen aktivoinnin eleillä, katseella ja huulten liikkeillä.

Laitteet voivat aktivoitua tahattomasti tai käynnistyä, kun et sanonut "Hey Google". Joissakin tapauksissa laite ei ehkä käynnisty, kun sanot "Hey Google".

Federoidun oppimisen avulla kehitämme Assistantin aktivointiteknologioita, mikä vähentää vahinkoaktivointeja ja tilanteita, jolloin aktivointi ei onnistu.

Lue lisää federoidusta oppimisesta Googlen tekoälyn verkkosarjakuvasta.

Tietoa puhetallenteista

Kun Paranna Assistantin aktivointia laitteilla ‐asetus on päällä ja Google Assistant aktivoituu tai melkein aktivoituu, se tallentaa väliaikaisesti lyhyitä pätkiä puhetallenteista laitteellesi. Federoidussa oppimisessa näitä tallenteita käytetään Assistantin puhe- ja aktivointiteknologioiden muokkaamiseen.

Kun Google Assistant aktivoituu

Kun Google Assistant aktivoituu (mukaan lukien tahattomat aktivoinnit), se voi lähettää puhetallenteesi Googlen palvelimelle, jotta Assistant voi vastata pyyntösi, esimerkiksi lähettää sääennusteen puhelimeesi. Tallenteet tallennetaan Googlen palvelimille, jos verkko- ja sovellustoiminta on päällä ja sisältää audiotallenteet.

Kun Google Assistant melkein aktivoituu

"Melkein aktivoitumiset" ovat tapauksia, joissa Hey Google ‐malli havaitsee audiota tai jotain sanomaasi, joka melkein aktivoi Google Assistantin.

Melkein aktivoitumisien puhetallenteita ei lähetetä Googlen palvelimille, mutta ne voidaan tallentaa laitteellesi, jos Paranna Assistantin aktivointia laitteilla ‐asetus on päällä. Laitteesi ei välttämättä ilmoita tallennuksesta mitään, ja tallenteita voi olla enintään 20 päivässä. Se voi myös tallentaa seuraavia:

• Dataa Assistantin käyttötavasta ja ‐ajasta puhelimellasi.
  • Miten hyvin toiminta onnistui.
  • Puhelimen määritystiedot.

Miten kauan tallenteita säilytetään laitteella

Hey Google ‐aktivointien ja melkein aktivointien tallenteet säilyvät laitteella enintään 63 päivää, ellet poista niitä ennen sitä. Lue, miten voit poistaa laitteella olevia tallenteita.

Katso, miten voit laittaa federoidun oppimisen päälle tai pois päältä.

Lisätietoa tallennetuista transkriptioista

Kun Paranna Assistantin aktivointia laitteilla ‐asetus on päällä ja Google Assistant aktivoituu tai melkein aktivoituu, se tallentaa tilapäisesti enintään 20 ensimmäistä kuulemaansa sanaa. Lisäksi se tallentaa seuraavia:

• Miten ja milloin käytät Assistantia puhelimella.
  • Toiminnan onnistuminen.
  • Puhelimen määritystiedot.

Käytämme tätä dataa Assistantin aktivointiteknologioiden säätämiseen ilman datan poistumista laitteelta.

Kuinka kauan transkriptiot pysyvät laitteella

Transkriptiot ja niihin liittyvä metadata, joiden avulla Assistantin aktivointiteknologia kehittyy, pysyvät laitteellasi korkeintaan 63 päivää, ellet poista niitä. Lue, miten voit poistaa laitteen transkriptiot.

Katso, miten voit laittaa federoidun oppimisen päälle tai pois päältä.

Tietoa tallennetuista kuvista

Kun Paranna Assistantin aktivointia laitteilla ‐asetus on päällä ja Google Assistant aktivoituu, kuvat tallennetaan tilapäisesti laitteellesi. Opettelemme näiden kuvien avulla muokkaamaan Assistantin aktivointiteknologiaa ilman kuvien poistumista laitteeltasi.

Miten kauan kuvat pysyvät laitteella

Assistantin aktivointiteknologian parantamiseen käytettyjä kuvia säilytetään laitteella korkeintaan 63 päivän ajan, ellet sitä ennen poista niitä manuaalisesti. Lue, miten voit poistaa laitteella olevia kuvia.

Katso, miten voit laittaa federoidun oppimisen päälle tai pois päältä.

Näin federoitu oppiminen kehittää Google Assistantia

Google Assistant käyttää Assistantille tallennettuja puhetallenteita, transkriptioita ja kuvia Assistantin aktivointiteknologioiden kehittämiseen. Teknologia oppii ääni-, transkriptio- ja kuvadatalla muokkaamaan mallia ja lähettää yhteenvedon mallin muutoksista Googlen palvelimille. Google kerää näitä tietoja voidakseen tarjota parempia malleja kaikille.

Google Assistant tekee federoidun oppimisen laskelmia laitteella vain, kun se on epäaktiivinen, liitetty virtalähteeseen ja yhteydessä Wi-Fi-verkkoon.

Näin federoitu oppiminen suojaa dataasi

Kun Google Assistant melkein aktivoituu, puhetallennetta ei lähetetä Googlen palvelimille. Tallenne voidaan sen sijaan tallentaa laitteellesi.

Kun Google Assistant aktivoituu, se voi lähettää puhetallenteesi Googlen palvelimille, jotta Assistant voi toteuttaa pyyntösi. Se voidaan myös tallentaa laitteellesi.

Kun puhetallenne, transkriptio tai kuva on tallennettu laitteellesi, se salataan ja sitä käytetään vain Assistantin aktivointiteknologioiden kehittämiseen. Tallenne poistetaan, kun sitä ei enää tarvita (enintään 63 päivän kuluttua).

Vinkki: Voit valita Toimintojen hallinnasta, tallennetaanko puhetallenteita Googlen palvelimille.

Asetusten ja datan ylläpito

Federoitu oppiminen Assistantin aktivointiteknologioiden kehittämiseen on oletuksena pois päältä.

Federoidun oppimisen laittaminen päälle Assistantin aktivointiteknologioille
  1. Sano Android-puhelimelle tai ‑tabletille "Hey Google, open Assistant settings".
  2. Valitse Kaikki asetukset ‐kohdasta Auta parantamaan Assistantin aktivointia. Jos et löydä asetusta, valitse ensin Sinä.
  3. Laita Paranna Assistantin aktivointia laitteilla päälle.

Tämän asetuksen laittaminen päälle ei vaikuta siihen, miten dataa kerätään, tallennetaan tai käytetään muilla asetuksilla.

Federoidun oppimisen laittaminen pois päältä Assistantin aktivointiteknologioilta ja laitteen puhetallenteiden, transkriptioiden ja kuvien poistaminen
  1. Sano Android-puhelimelle tai ‑tabletille "Hey Google, open Assistant settings".
  2. Valitse Kaikki asetukset ‐kohdasta Auta parantamaan Assistantin aktivointia. Jos et löydä asetusta, valitse ensin Sinä.
  3. Laita Paranna Assistantin aktivointia laitteilla pois päältä.

Kun federoitu oppiminen laitetaan pois päältä Assistantin aktivointiteknologioilta

• Google Assistant poistaa puhetallenteet, transkriptiot ja kuvat, jotka se on tallentanut laitteeseesi, kehittääkseen aktivointia laitteilla joissa on Google Assistant sisäänrakennettuna.
  • Hey Google toimii jatkossakin samalla tavalla.
  • Tämän asetuksen laittaminen pois päältä ei vaikuta siihen, miten dataa kerätään, tallennetaan tai käytetään muilla asetuksilla. Assistant ei poista Googlen palvelimille tallennettuja puhetallenteita, jos verkko- ja sovellustoiminta on päällä ja sisältää audiotallenteet. Lue, miten voit poistaa puhetallenteita Googlen palvelimilta.
Puhetallenteiden poistaminen Googlen palvelimilta

Omissa tapahtumissa näet aiemman Google Assistant ‑toiminnan. Jos tapahtuma sisältää tallenteen, siinä on audiokuvake Puhu.

1. Siirry Google Assistant ‑toimintaan Omat tapahtumat ‑sivulla.
  2. Etsi toiminta, jonka haluat poistaa:
    • Jos haluat poistaa tietyn toiminnan ja tallenteen: Valitse poistettavan tapahtuman vierestä Lisää Lisää ja sitten Poista.
    • Jos haluat poistaa kaiken Google Assistant ‐toiminnan tallenteen sisältävän tapahtuman lisäksi: Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Poista tapahtumia päivämäärän mukaan ja sitten Koko historia

Lue lisää audiotallenteiden ylläpidosta.

Älä tallenna puhetallenteita Googlen palvelimille
  1. Siirry Toimintojen hallintaan.
  2. Jos verkko- ja sovellustoiminta on päällä, poista valinta kohdasta Sisällytä puhe- ja äänitoiminta.
    • Kun verkko- ja sovellustoiminta ei ole päällä tai Sisällytä puhe- ja äänitoiminta ei ole valittuna, Google Assistant ei tallenna puhetallenteita aktiivisesti Googlen palvelimille.

Lue lisää verkko- ja sovellustoiminnasta.

Hey Google ‑aktivoinnin laittaminen pois päältä
  1. Sano Android-puhelimelle tai ‑tabletille "Hey Google, open Assistant settings" tai siirry Assistantin asetuksiin.
  2. Valitse Kaikki asetukset ‐kohdasta Yleiset.
  3. Laita Google Assistant pois päältä.