Die bladsy wat jy versoek het, is tans nie in jou taal beskikbaar nie. Jy kan 'n ander taal aan die onderkant van die bladsy kies of Google Chrome se ingeboude vertalingkenmerk gebruik om 'n kitsvertaling van enige webbladsy in 'n taal van jou keuse te doen.

Je gegevens blijven privé terwijl we de activeringstechnologieën van de Assistent verbeteren

Federated learning is een technologie die de privacy bevordert en die we gebruiken om modellen op het apparaat te verbeteren zonder je onbewerkte gegevens naar de servers van Google te sturen. Google gebruikt federated learning om het activeren van apparaten, zoals Hey Google, te verbeteren op apparaten met de Google Assistent.

Als je vraagt 'Hey Google, wat voor weer wordt het morgen?' dan neemt een model op het apparaat weer dat je 'Hey Google' hebt gezegd en stuurt je zoekopdracht naar de Google Assistent.

Op ondersteunde smarthome-apparaten met een camera kunnen modellen op het apparaat beelden opslaan en gebruiken om activeringsacties waar te nemen via gebaren, blikken en lipbewegingen.

Je apparaten kunnen onbedoeld worden geactiveerd als je niet 'Hey Google' zegt. In andere gevallen wordt het gesprek juist niet geactiveerd als je 'Hey Google' zegt.

We gebruiken nu federated learning om de activeringstechnologieën van de Assistent te verfijnen om het aantal onbedoelde en gemiste activeringen te verminderen.

Bekijk meer informatie over federated learning in de online comic van Google AI.

Over je spraakopnamen

Als 'Verbeteren hoe de Assistent wordt geactiveerd op je apparaten' aanstaat en de Google Assistent wordt geactiveerd of bijna wordt geactiveerd, worden korte stukjes van je spraakopnamen op je apparaat opgeslagen. Met federated learning gebruiken we deze opnamen om te leren hoe de spraak- en activeringstechnologieën van de Assistent kunnen worden aangepast.

Als de Google Assistent wordt geactiveerd

Als de Google Assistent wordt geactiveerd, en ook bij onbedoelde activeringen, kan deze je spraakopname naar de servers van Google sturen zodat de Assistent je verzoek kan uitvoeren en bijvoorbeeld het weerbericht voor je telefoon kan ophalen. Deze opnamen worden opgeslagen op de servers van Google als je Web- en app-activiteit hebt aangezet inclusief audio-opnamen.

Als de Google Assistent bijna wordt geactiveerd

Bijna-activeringen zijn gevallen waarin het Hey Google-model audio of iets wat je hebt gezegd waarneemt waardoor de Google Assistent bijna werd geactiveerd.

Je spraakopnamen van bijna-activeringen worden niet naar de servers van Google gestuurd, maar kunnen op je apparaat worden opgeslagen als 'Verbeter hoe de Assistent wordt geactiveerd op je apparaten' aanstaat. Je apparaat geeft mogelijk niets aan als deze opnamen worden opgeslagen en kan maximaal 20 opnamen per dag opslaan, samen met:

• Gegevens over hoe en wanneer je de Assistent gebruikt op je telefoon.
  • Hoe succesvol een interactie was.
  • Informatie over telefoonconfiguratie.

Hoelang opnamen op je apparaat blijven staan

Opnamen op het apparaat via Hey Google-activeringen en bijna-activeringen blijven maximaal 63 dagen op je apparaat staan, tenzij je ze voor die tijd verwijdert. Meer informatie over hoe je opnamen op het apparaat verwijdert

Meer informatie over het aan- of uitzetten van federated learning

Over je opgeslagen transcripten

Als 'Verbeteren hoe de Assistent wordt geactiveerd op je apparaten' aanstaat en de Google Assistent wordt geactiveerd of bijna geactiveerd, worden maximaal de eerste 20 woorden opgeslagen die de Assistent hoort. Ook het volgende wordt opgeslagen:

• Hoe en wanneer je de Assistent gebruikt op je telefoon.
  • Geslaagde interacties.
  • Informatie over telefoonconfiguratie.

We gebruiken deze gegevens om te leren hoe we de activeringstechnologieën van de Assistent kunnen aanpassen. De gegevens verlaten hierbij nooit je apparaat.

Hoelang transcripten op je apparaat blijven staan

Transcripten en bijbehorende metadata die worden gebruikt om de activeringstechnologieën van de Assistent te helpen verbeteren, blijven maximaal 63 dagen op je apparaat staan, tenzij je ze verwijdert. Meer informatie over hoe je transcripten op je apparaat verwijdert

Meer informatie over het aan- of uitzetten van federated learning

Over je opgeslagen beelden

Als 'Verbeteren hoe de Assistent wordt geactiveerd op je apparaten' aanstaat en de Google Assistent wordt geactiveerd, worden er tijdelijk beelden opgeslagen op je apparaat. We gebruiken deze beelden om te leren hoe we de activeringstechnologieën van de Assistent kunnen aanpassen. De beelden verlaten hierbij nooit je apparaat.

Hoelang blijven beelden op je apparaat staan

Beelden die worden gebruikt om de activeringstechnologieën van de Assistent te verbeteren, blijven maximaal 63 dagen op je apparaat staan, tenzij je ze eerder handmatig verwijdert. Meer informatie over hoe je beelden op het apparaat verwijdert

Meer informatie over het aan- of uitzetten van federated learning

Hoe de Google Assistent beter wordt met federated learning

De Google Assistent gebruikt de spraakopnamen, transcripten en beelden die op je apparaten zijn opgeslagen om de activeringstechnologieën van de Assistent te verfijnen. De functie leert hoe het model kan worden aangepast op basis van de spraak-, transcript- en afbeeldingsgegevens en stuurt een overzicht van de modelwijzigingen naar de servers van Google. Google verzamelt deze informatie om betere modellen voor iedereen te bieden.

De Google Assistent voert alleen federated learning-processen uit op je apparaat als het apparaat inactief, op stroom aangesloten en met wifi verbonden is.

Hoe federated learning je gegevens beschermt

Als de Google Assistent bijna wordt geactiveerd, wordt de spraakopname niet naar de servers van Google gestuurd. De gegevens kunnen dan wel op je apparaat worden opgeslagen.

Als de Google Assistent wordt geactiveerd, kan deze je spraakopname naar de servers van Google sturen, zodat de Assistent je verzoek kan uitvoeren. Daarnaast kan de opname worden opgeslagen op je apparaat.

Als je spraakopname, transcript of beeld is opgeslagen op je apparaat, wordt deze versleuteld en alleen gebruikt om verbeteringen aan te brengen in de activeringstechnologieën van de Assistent. Deze wordt verwijderd als deze niet meer nodig is, dus na niet meer dan 63 dagen.

Tip: Ga naar Activiteitsopties om aan te geven of je wilt dat de Google-servers je spraakopnamen opslaan.

Instellingen en je gegevens beheren

Het gebruik van federated learning om de activeringstechnologieën van de Assistent te verbeteren wordt standaard uitgezet.

Federated learning voor de activeringstechnologieën van de Assistent aanzetten
  1. Zeg 'Hey Google, open de instellingen voor de Assistent' op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik onder Alle instellingen op Help verbeteren hoe de Assistent wordt geactiveerd. Als je de instelling niet ziet, tik je eerst op Jij.
  3. Zet Verbeter hoe de Assistent wordt geactiveerd op je apparaten aan.

Als je deze instelling aanzet, heeft dit geen invloed op hoe je gegevens worden verzameld, opgeslagen of gebruikt onder afzonderlijke instellingen.

Federated learning uitzetten voor de activeringstechnologieën van de Assistent en je spraakopnamen, transcripten en beelden op het apparaat verwijderen
  1. Zeg 'Hey Google, open de instellingen voor de Assistent' op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik onder Alle instellingen op Help verbeteren hoe de Assistent wordt geactiveerd. Als je de instelling niet ziet, tik je eerst op Jij.
  3. Zet Verbeter hoe de Assistent wordt geactiveerd op je apparaten uit.

Als je federated learning uitzet voor de activeringstechnologieën van de Assistent, gebeurt het volgende:

• De Google Assistent verwijdert de spraakopnamen, transcripten en beelden die op je apparaat zijn opgeslagen om de activeringen van apparaten met de Google Assistent te verbeteren.
  • Hey Google blijft op dezelfde manier werken.
  • Als je deze instelling uitzet, heeft dit geen invloed op hoe je gegevens worden verzameld, opgeslagen of gebruikt onder afzonderlijke instellingen. De Assistent verwijdert de spraakopnamen die zijn opgeslagen op de servers van Google niet als je Web- en app-activiteit hebt aangezet inclusief audio-opnamen. Meer informatie over hoe je je spraakopnamen van de Google-servers verwijdert
Je spraakopnamen verwijderen van de Google-servers

In Mijn activiteit vind je een lijst met je eerdere activiteit via de Google Assistent. Als de activiteit een opname bevat, staat er een audio-icoon Spreken bij.

1. Ga naar je Google Assistent-activiteit in Mijn activiteit.
  2. Kies de activiteit die je wilt verwijderen:
    • Een specifieke activiteit en opname verwijderen: Selecteer naast de activiteit en opname die je wilt verwijderen de optie Meer Meer en dan Verwijderen.
    • Alle activiteit van de Google Assistent (niet alleen activiteit met een opname) verwijderen: Selecteer rechtsboven de optie Meer Meer en dan De activiteit verwijderen vóór en dan Altijd.

Meer informatie over hoe je je audio-opnamen beheert

Je spraakopnamen niet op de servers van Google opslaan
  1. Ga naar je Activiteitsopties.
  2. Als Web- en app-activiteit aanstaat, vink je het selectievakje uit naast Inclusief spraak- en audioactiviteit.
    • Als Web- en app-activiteit uitstaat of er geen vinkje staat naast Inclusief spraak- en audioactiviteit, slaat de Google Assistent je spraakopnamen niet actief op de servers van Google op.

Meer informatie over web- en app-activiteit

Hey Google uitzetten
  1. Zeg 'Hey Google, open de instellingen voor de Assistent' of ga naar de instellingen voor de Assistent op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik onder Alle instellingen op Algemeen.
  3. Zet de Google Assistent uit.
true
Deursoek Hulpsentrum