Ställa in föräldrakontroller på Google Assistent-enheter

Du kan styra några av de funktioner som barnet kan använda och innehållet hen får åtkomst till på de flesta enheter med Google Assistent och föräldrakontroller. Om du har flera barn kan du konfigurera olika föräldrakontroller för varje barn. Läs mer om hur du hanterar eller tillfälligt inaktiverar Google Assistent.

Obs! Den här funktionen är endast tillgänglig i vissa länder och på vissa språk.

Med föräldrakontroller kan du

• ställa in mediastyrning för musik eller videor
  • blockera nyheter eller poddar
  • schemalägga Paus
  • hantera hur andra Assistent-funktioner används
  • lägga till ditt barn på enheter med Google Assistent.

Enheter med Google Assistent:

• de flesta telefoner och surfplattor
  • de flesta smarta högtalare
  • Smart Display-enheter
  • smarta väckarklockor.
Tips! För att föräldrakontroller ska fungera korrekt måste dina enheter och appar vara uppdaterade.

För att ställa in föräldrakontroller måste barnet ha

• ett Google-konto för barn. Läs mer om hur du skapar ett konto åt ditt barn.
  • Voice Match måste ha ställts in på de enheter där du vill ställa in föräldrakontroller. När Voice Match har ställts in för varje barn kan Google Assistent känna igen varje barns röst. Om Voice Match inte har ställts in kan du göra det när du ställer in föräldrakontroller.

Tips! Du kan även konfigurera Face Match för barnet på en Nest Hub Max så att Google Assistent känner igen hens ansikte.

Ställa in föräldrakontroller

I Family Link

1. På de flesta enheter med Google Assistent öppnar du Family Link-appen Family Link.
  2. Välj ditt barn.
  3. Tryck på Kontroller följt av Innehållsbegränsningar följt av Google Assistent följt av Föräldrakontroller följt av Konfigurera.
  4. Följ anvisningarna på skärmen.

I Google Home-appen

1. På de flesta enheter med Google Assistent öppnar du Google Home-appen Google Home.
  2. Tryck på Inställningar följt av Google Assistent Assistent följt av Föräldrakontroller.
  3. Följ anvisningarna på skärmen.

Med Google Assistent

1. På de flesta enheter med Google Assistent säger du ”Öppna Assistent-inställningarna”.
  2. Tryck på Alla Assistent-inställningar följt av Föräldrakontroller
  3. Följ anvisningarna på skärmen.

Redigera inställningarna för föräldrakontroller

Obs! Du måste lägga till barnets Google-konto på enheter som hen använder så att Google Assistent kan känna igen barnet och tillämpa inställningarna för föräldrakontroller.

1. På de flesta enheter med Google Assistent öppnar du Family Link-appen Family Link.
  2. Välj ditt barn.
  3. Tryck på Kontroller följt av Innehållsbegränsningar följt av Google Assistent följt av Föräldrakontroller.
  4. Tryck på alternativet för att redigera inställningar under de inställningar du vill redigera.
  5. Välj inställningar för barnet.
Tips! I föräldrakontrollerna i Google Assistent kan du även hitta och redigera listan över Assistent-enheter som barnet har åtkomst till.

Så fungerar föräldrakontroller

Obs! Ditt barn kanske kan spela upp videor och annat innehåll som du har begränsat via

• nyheter
  • poddar
  • en telefon eller surfplatta som castas till en enhet med Google Assistent.

Du kan blockera eller tillåta innehåll eller funktioner med föräldrakontroller i Google Assistent. Dessa föräldrakontroller tillämpas på de flesta enheter med Google Assistent som har konfigurerats med barnets röst. Du kan ställa in föräldrakontroller för följande tjänster:

• musikfilter
  • videofilter
  • nyheter
  • poddar
  • samtal
  • svar på frågor.

För vissa musiktjänster kan du filtrera bort explicit innehåll som rapporterats av tredje part. Dessa filter kan hjälpa dig att hantera barnets åtkomst till innehåll för vuxna, men de kanske inte filtrerar bort innehåll som du kan anse vara olämpligt.

Tips! Om du har skapat ett Google-konto för ditt barn utan en Gmail-adress och lösenord på en ny Pixel Tablet kan du inte ställa in föräldrakontroller för

• musikfilter
  • videofilter
  • samtal.

Musikfilter
  • Spela upp all musik: All tillgänglig musik spelas upp för barnet utan filter. Barnet kan spela upp samma låtar som alla andra i hemmet.
  • Spela viss musik: All musik som inte är explicit spelas upp för barnet från tjänsterna du väljer. De angivna tjänsterna för det här alternativet kan tillhandahålla innehållsfiltrering.
    • Om du vill tillåta musik från YouTube, som kan ha visst innehåll som inte är lämpligt för barn, kan du välja vilken YouTube-upplevelse du vill att barnet ska ha. Tryck på Innehållsinställningar bredvid YouTube.
  • Spela inte musik: Ingen musik spelas upp för barnet.
Videofilter

Obs! Om du väljer att blockera videor för barnet men tillåter musik från YouTube Music kan musikvideor kanske fortfarande spelas upp på enheter och tv:ar med Google Assistent.

• Spela upp alla videor: Alla videor spelas upp för barnet utan filter. Barnet kan spela upp samma videor som alla andra i hemmet.
  • Spela vissa videor: Videor spelas upp för barnet från tjänsterna du väljer och utifrån filtren du har ställt in för de tjänsterna.
    • Om du vill tillåta videor från YouTube, som kan ha visst explicit innehåll, kan du välja vilken YouTube-upplevelse du vill att barnet ska ha. Tryck på Innehållsinställningar bredvid YouTube.
  • Spela inga videor: Inga videor spelas upp för barnet.
Nyheter

Obs! Ditt barn kanske fortfarande kan spela upp nyheter i andra medietjänster som du tillåter. Vissa nyheter kan ha innehåll för vuxna. Du kan hantera barnets nyhetskällor i hens Google Assistent-inställningar.

• Nyheter tillåts: Nyheter spelas upp på enheter när barnet ber om det.
  • Nyheter tillåts inte: Nyheter spelas inte upp på enheter när barnet ber om det.
Poddar

Obs! Ditt barn kanske fortfarande kan spela upp poddar i andra medietjänster som du tillåter. Vissa poddar kan ha innehåll för vuxna. Du kan hantera barnets poddtjänster i hens Google Assistent-inställningar.

• Poddar tillåts: Poddar spelas upp på enheter när barnet ber om det.
  • Poddar tillåts inte: Poddar spelas inte upp på enheter när barnet ber om det.
Samtal
  • Får bara svara på samtal: Barnet kan bara svara på telefon- och videosamtal på enheter.
  • Får ringa och svara på samtal: Barnet kan ringa och svara på samtal som stöds, som telefon- och videosamtal, på enheter.
Svar på frågor

Obs! Den här inställningen påverkar inte hur SafeSearch fungerar, vilket är aktiverat som standard.

• Endast familjevänliga svar: Du kan begränsa svar från Google-assistenten till
    • grundläggande frågor, till exempel om väder och matte
    • familjevänliga svar, till exempel ordboksdefinitioner för barn.
  • Svara på alla frågor: Om du tillåter svar utan familjefilter kan Google-assistenten ge alla svar som är möjliga, även om de inte är barnvänliga.