Konfigurer foreldrekontroll på Google Assistent-enheter

Med foreldrekontrollen kan du kontrollere noen av funksjonene barnet kan bruke – samt innholdet barnet skal ha tilgang til – på de fleste Assistent-kompatible enheter. Hvis du har flere barn, kan du konfigurere ulike foreldrekontroller for hvert barn. Finn ut mer om hvordan du administrerer eller slår av Google-assistenten midlertidig.

Viktig: Denne funksjonen er ikke tilgjengelig i alle land eller på alle språk.

Med foreldrekontrollen kan du

• konfigurere mediekontroller for musikk eller videoer
  • blokkere nyheter eller podcaster
  • planlegge pauser
  • administrere bruken av andre Assistent-funksjoner
  • legge til barnet ditt på Assistent-kompatible enheter

Enheter med Google-assistenten:

• de fleste telefoner og nettbrett
  • de fleste smarthøyttalere
  • smartskjermer
  • smartklokker
Tips: Enhetene og appene dine må være oppdatert for at foreldrekontrollen skal fungere korrekt.

For at du skal kunne konfigurere foreldrekontroll, må dette stemme:

• Barnet må ha en Google-konto for barn. Slik oppretter du en konto for barnet ditt.
  • Voice Match må være konfigurert på enhetene der du vil slå på foreldrekontroll. Når Voice Match er konfigurert for hvert barn, kan Google-assistenten gjenkjenne hvert barn etter stemme. Hvis Voice Match ikke er konfigurert, kan du konfigurere det når du konfigurerer foreldrekontroll.

Tips: Du kan også konfigurere Face Match på en Nest Hub Max for barnet ditt, slik at Google-assistenten kan kjenne igjen barnets ansikt.

Konfigurer foreldrekontroll

I Family Link

1. Åpne Family Link-appen Family Link på de fleste Assistent-kompatible enheter.
  2. Velg barnet ditt.
  3. Trykk på Kontroller og så Innholdsbegrensninger og så Google Assistent og så Foreldrekontroll og så Konfigurer.
  4. Følg veiledningen på skjermen.

I Google Home-appen

1. På de fleste Assistent-kompatible enheter kan du åpne Google Home-appen Google Home.
  2. Trykk på Innstillinger  og så Google Assistent Assistent og så Foreldrekontroll.
  3. Følg veiledningen på skjermen.

Med Google-assistenten

1. På de fleste Assistent-kompatible enheter kan du si «Åpne Assistent-innstillingene».
  2. Trykk på Se alle Assistent-innstillingene og så Foreldrekontroll
  3. Følg veiledningen på skjermen.

Endre foreldrekontrollinnstillingene

Viktig: For å sikre at Google-assistenten kan kjenne igjen barnet ditt og ta i bruk innstillinger for foreldrekontroll, må du legge til barnets Google-konto på enhetene barnet bruker.

1. Åpne Family Link-appen Family Link på de fleste Assistent-kompatible enheter.
  2. Velg barnet ditt.
  3. Trykk på Kontroller og så Innholdsbegrensninger og så Google Assistent og så Foreldrekontroll.
  4. Trykk på alternativet for å endre innstillingene under innstillingene du vil endre.
  5. Velg innstillingene for barnet.
Tips: I foreldrekontrollen for assistenten kan du også finne og endre listen over Google Assistent-enheter barnet har tilgang til.

Slik fungerer foreldrekontrollen

Viktig : Barnet ditt kan kanskje spille av videoer og annet innhold du har begrenset, via

• nyheter
  • podcaster
  • en telefon eller et nettbrett som caster til en Assistent-kompatibel enhet

Du kan blokkere eller tillate innhold eller funksjoner ved å bruke foreldrekontrollen for Google-assistenten. Denne foreldrekontrollen gjelder for de fleste Assistent-kompatible enheter som er konfigurert med stemmen til barnet ditt. Du kan stille inn foreldrekontrollen for

• musikkfiltre
  • videofiltre
  • nyheter
  • podcaster
  • anrop
  • svar på spørsmål

For enkelte musikktjenester kan du filtrere bort ikke-barnevennlig innhold som er rapportert av tredjeparter. Selv om det kan bli lettere å administrere barns tilgang til innhold for voksne ved å bruke disse filtrene, er det ikke sikkert at de filtrerer bort innhold du kanskje anser som upassende.

Tips: Hvis du har opprettet en Google-konto for barnet ditt uten Gmail-adresse og passord på en ny Pixel Tablet, kan du ikke konfigurere foreldrekontroll for

• musikkfiltre
  • videofiltre
  • anrop

Musikkfiltre
  • All musikk: Enheter spiller av all tilgjengelig musikk for barnet ditt, uten filtre. Barnet ditt kan spille av de samme sangene som alle i hjemmet.
  • Noe musikk: Enheter spiller av barnevennlig musikk fra tjenestene du velger De oppførte tjenestene i dette alternativet kan tilby innholdsfiltrering.
    • Hvis du vil tillate musikk fra YouTube, som kan inneholde noe innhold som ikke er egnet for barn, kan du velge hvilken YouTube-opplevelse du vil at barnet ditt skal ha. Ved siden av «YouTube» trykker du på Innholdsinnstillinger.
  • Ingen musikk: Enheter spiller ikke av musikk for barnet ditt.
Videofiltre

Viktig: Hvis du velger å blokkere videoer for barnet ditt, men tillater musikk fra YouTube Music, kan det hende at musikkvideoer fortsatt spilles av på Assistent-kompatible enheter og TV-er.

• Alle videoer: Enheter spiller av alle tilgjengelige videoer for barnet ditt, uten filtre. Barnet ditt kan spille av de samme videoene som alle i hjemmet.
  • Noen videoer: Enheter spiller av videoer for barnet ditt fra tjenestene du velger, og basert på filtrene du angir for de tjenestene.
    • Hvis du vil tillate videoer fra YouTube, som kan inneholde ikke-barnevennlig innhold, kan du velge hvilken YouTube-opplevelse du vil at barnet ditt skal ha. Ved siden av «YouTube» trykker du på Innholdsinnstillinger.
  • Ingen videoer: Enheter spiller ikke av videoer for barnet ditt.
Nyheter

Viktig: Barnet kan muligens fortsatt spille av nyheter via andre medietjenester du tillater. Noen nyheter kan ha innhold for voksne. Du kan administrere nyhetskildene til barnet ditt i barnets Google Assistent-innstillinger.

• Nyheter er tillatt: Enheter spiller av nyheter når barnet ber om det.
  • Nyheter er ikke tillatt: Enheter spiller ikke av nyheter når barnet ber om det.
Podcaster

Viktig: Barnet kan muligens fortsatt spille av podcaster i andre medietjenester du tillater. Enkelte podcaster kan ha innhold for voksne. Du kan administrere podcasttjenestene til barnet ditt i Google Assistent-innstillingene.

• Podcaster er tillatt: Enheter spiller av podcaster når barnet ber om det.
  • Podcaster er ikke tillatt: Enheter spiller ikke av podcaster når barnet ber om det.
Anrop
  • Kan bare svare på anrop: Barnet kan bare svare på telefon- og videoanrop på enheter.
  • Kan starte eller svare på anrop: Barnet kan starte og svare på støttede anrop, for eksempel telefonanrop og videosamtaler, på enheter.
Svar på spørsmål

Viktig: Denne innstillingen påvirker ikke hvordan Sikkert Søk fungerer – som er slått på som standard.

• Bare familievennlige svar: Du kan begrense Google Assistent-svar til
    • enkle forespørsler om for eksempel været og matte
    • familievennlige svar, for eksempel ordbokdefinisjoner for barn
  • Alle svar: Hvis du tillater svar uten familievennlige filtre, kan Google-assistenten svare med tilgjengelige svar, inkludert svar som ikke er laget for barn.