Slik ivaretar Google-assistenten personvernet ditt

Hos Google respekterer og ivaretar vi personvernet ditt ved hjelp av robust infrastruktur for sikkerhet, ansvarlig databehandling og brukervennlige personvernverktøy som gir deg full kontroll. Google bruker informasjonen din til å gjøre tjenester som Google-assistenten nyttigere og mer personlig tilpasset for deg. Vi har utarbeidet brukervennlige kontroller du kan bruke for å velge de personverninnstillingene som passer best for deg.

Slik holder Google-assistenten dataene dine private

Vi vil gjerne svare på noen av de vanligste spørsmålene vi får i forbindelse med personvern og sikkerhet ved bruk av Google-assistenten.

Spørsmål: Selger Google personopplysninger som samles inn via Google-assistenten?

Google selger aldri personopplysninger – heller ikke lydopptak. Du finner mer informasjon om tilnærmingen vi bruker for Google-assistenten i forbindelse med personvern og funksjoner, i Googles sikkerhetssenter.

Spørsmål: Gir Google personopplysninger som samles inn via Google-assistenten, til myndighetene?

Når Google mottar forespørsler fra myndighetene om brukerinformasjon, går vi nøye gjennom hver forespørsel for å forsikre oss om at den oppfyller gjeldende lov og rett. Hvis en forespørsel ber om for mye informasjon, prøver vi å begrense den, og i noen tilfeller motsetter vi oss all fremlegging av informasjon. Du finner de fullstendige retningslinjene om dette på policies.google.com/terms/information-requests. Finn ut mer i Googles innsynsrapport.

Spørsmål: Deler Google-assistenten barns personopplysninger med tredjeparter?

Google-assistenten deler ikke personopplysninger fra Google-kontoer for barn som administreres via Family Link, med tredjeparter. Slike opplysninger omfatter for eksempel barnas navn, e-postadresser, taleopptak og nøyaktige posisjoner. Utviklere av Handlinger for hele familien samtykker også i at de ikke skal be brukerne om personopplysninger. Barn som bruker Google-kontoer som administreres via Family Link, kan bare bruke tredjepartshandlinger som er med i «For familier»-programmet. Finn ut mer om hvordan tredjepartsapper fungerer med barns Google-kontoer.

Slik holder Google-assistenten dataene dine sikre

Google-assistenten er laget for å holde brukernes informasjon privat og sikker.

Spørsmål: Hvor sikre er dataene Google-assistenten samler inn om meg?

Google-produkter og -tjenester, for eksempel Google-assistenten, har robuste, innebygde sikkerhetsfunksjoner som automatisk beskytter deg mot en stor mengde trusler på nettet. Finn ut mer om innebygde sikkerhetsfunksjoner.

Spørsmål: Krypteres samtalene mine med Google-assistenten?

Dataene dine, for eksempel samtalene dine med Google-assistenten, er private og sikre. De krypteres når de overføres mellom enheten, Google-tjenestene og datasentrene våre. Google-produkter og -tjenester er laget for å ta vare på informasjonen din med beskyttelse i flere lag, inkludert ledende krypteringsteknologi. Finn ut mer om andre funksjoner i sikkerhetssenteret vårt.