Surfa på webben på din Smart Display

På Smart Display-enheter kan du få resultat från webben med Google Assistent eller öppna en webbplats direkt. På så sätt kan du hitta mer information om ett ämne och mer användbara svar på dina frågor.

Om webben eller en webbplats inte är tillgänglig

Från och med 2022 går det att komma åt webben på Googles Smart Display-enheter med Google Assistent via SafeSearch-teknik som kan blockera webbplatser med explicit innehåll. Vissa enheter från tredje part har inte stöd för SafeSearch. Om du tillåter webbplatser på dessa Smart Display-enheter från tredje part kan personer som använder dem inte surfa på webben med SafeSearch.

Tips! Om du vill att filter för digitalt välmående, som åtkomst till webbplatser, ska fungera korrekt måste dina enheter och appar vara uppdaterade.

Smart Display-enheter som stöds:

Tips! Du kan hantera inställningarna för webbplatser i inställningsmenyn för digitalt välmående.

• För Smart Display-enheter med SafeSearch: Webbplatser tillåts som standard.
  • För Smart Display-enheter utan SafeSearch: Webbplatser blockeras som standard.

Tillåta webbplatser i inställningarna för digitalt välmående

I inställningarna för digitalt välmående kan du tillåta webbplatser om

• filter för digitalt välmående har aktiverats
  • ett kontrollerat konto för ett barn under 13 år, eller tillämplig ålder i ditt land, är länkat till Smart Display-enheten.

Så här tillåter du webbplatser i Digitalt välmående:

1. Öppna Google Home-appen Google Home på telefonen eller surfplattan.
  2. Tryck på Hem Home längst ned följt av Inställningar Inställningar följt av Digitalt välmående.
  3. Välj din Smart Display.
  4. Tryck på Ytterligare inställningar.
  5. Tryck på Tillåt webbplatser under Webbplatser följt av Spara.

Tips! Om inställningarna inte visas uppdaterar du Google Home-appen. Läs mer om hur du uppdaterar appen.

Läs mer om filter för digitalt välmående.

Läs mer om varför åtkomst till webben inaktiveras

På webben kan vem som helst öppna innehåll som kanske blockeras på en Smart Display av inställningarna för digitalt välmående eller för ett barns konto. Webben blockeras som standard på Smart Display-enheten om

• ett barns konto är länkat till den
  • du aktiverar innehållsfilter i inställningarna för digitalt välmående, till exempel svar eller videofilter
  • du inte tillåter webbplatser.

Du kan när som helst välja att tillåta webbplatser i inställningarna för digitalt välmående.

Läs mer om varför explicita webbplatser filtreras bort

Vem som helst i närheten kan se och lyssna på resultaten på en Smart Display. Om du har en Smart Display med SafeSearch filtreras explicita webbplatser i största möjliga mån bort så att alla får en säkrare upplevelse.