Meer doen met de Google Assistent op Google TV

Je kunt vragen stellen en taken uitvoeren op je Google TV met de Google Assistent. De Google Assistent is vooraf geïnstalleerd op je Google TV-apparaat. Je kunt de Google Assistent aanzetten als je het apparaat voor het eerst instelt, of je kunt dit later doen. Meer informatie over hoe je de Google Assistent instelt en gebruikt op je tv

Op Google TV-apparaten is de Google Assistent beschikbaar in het Chinees (traditioneel), Deens, Duits, Engels, Frans, Hindi, Italiaans, Japans, Koreaans, Nederlands, Noors, Portugees (Brazilië), Spaans en Zweeds.

Praten met de Google Assistent

Druk op de afstandsbediening van je Google TV op de Google Assistent-knop Assistent en stel je vraag of geef een opdracht. Spreek in de microfoon op je afstandsbediening zodat de Google Assistent je verzoek beter kan verstaan.

Tip: Als je nog meer wilt doen met de Assistent, download je de Google Assistent-app Assistent op je telefoon.

Wat je aan de Google Assistent kunt vragen

Video's bekijken

• Films en tv-programma's: 'Speel The Mandalorian af op Disney+.'
  • Videoclips: 'Speel kattenvideo's af op YouTube.'
  • Apps: 'Open YouTube.'
  • Zoeken: 'Zoek naar sitcoms.' 'Zoek sciencefictionfilms.'
  • Informatie: 'Vertel me over Game of Thrones.'

Media bedienen

• Afspelen: 'Pauzeer.' 'Stop.' 'Hervat.'
  • Volume: 'Luider.' 'Zachter.'

Je smarthome bedienen

• Lampen: 'Dim de lampen in de woonkamer.'
  • Thermostaten: 'Zet de temperatuur op 21 graden.' 'Zet de temperatuur 2 graden lager.'

Je dag plannen

• Wekkers: 'Zet een wekker om 07:00 uur.'

Vraag het Google

• Game-updates: 'Wie heeft de wedstrijd Ajax-PSV gewonnen?'
  • Berekeningen: 'Wat is 20% van 80?'
  • Woordenboek: 'Wat betekent 'geocentrisch'?'
  • Vertalingen: 'Hoe zeg ik 'Aangenaam kennis te maken' in het Frans?'
  • Financiën: 'Hoe staat de S&P 500? ervoor?'
  • Eenheden omrekenen: 'Hoeveel kilometer is een mijl?'
  • Zoeken: 'Zoek naar ideeën voor de zomervakantie.'
  • Afbeeldingen zoeken: 'Zoek foto's van kittens.'
  • Antwoorden van internet: 'Hoe verwijder je wijnvlekken uit de vloerbedekking?'

Leuke dingen doen

• Kennismaken met de Assistent: 'Droom je?' 'Wat is je lievelingskleur?'
  • Games: 'Laten we een spelletje spelen.' 'Geef me een triviavraag.'
  • Entertainment: 'Vertel me een mop.' 'Vertel me iets interessants.

Tip: Als je nog meer ideeën wilt, vraag je de Google Assistent: 'Wat kun je doen?'