Google Maps gebruiken op je Wear OS-apparaat

Als je de Google Maps-app downloadt via de Play Store, kun je navigatie gebruiken, lokale bestemmingen of je locatie vinden en andere nuttige informatie op je horloge bekijken.
Dit is alleen van toepassing op Wear 3 en sommige functies kunnen verschillen, afhankelijk van de versie van je smartwatch. Meer informatie over hoe je je horlogeversie checkt
Belangrijk:
  • Als je navigatie wilt gebruiken, moet je locatietracking toestaan op je telefoon en smartwatch.
  • De energiebesparingsmodus kan de werking van Maps verstoren.
  • Sommige spraakopdrachten zijn niet beschikbaar in alle talen en landen of regio's.
  • Maps op je Wear-apparaat gebruikt de afstandseenheid die op je gekoppelde telefoon is ingesteld.

De kaart verkennen

U kunt Maps ook gebruiken om meer te weten te komen over plaatsen in de buurt.

Routes opvragen op uw horloge

Belangrijk: Deze stappen zijn alleen van toepassing op Wear 3. Op horloges met Wear 2 kun je alleen stapsgewijze routes in de Google Maps-app op de gekoppelde telefoon gebruiken.
Als je een route op je horloge wilt opvragen, kun je de navigatie op je horloge of op je gekoppelde telefoon starten. Je ziet de route op je telefoon en je krijgt onderweg een routeaanwijzing voor elke afslag op je horloge. Maps ondersteunt op dit moment navigatie voor fietsen, rijden en lopen. Ov-routebeschrijvingen worden ondersteund zonder stapsgewijze gesproken en haptische feedback.
Tip: Als je locatie toestaat op je telefoon, werkt de navigatie op je horloge, ook als je telefoon vergrendeld is. Meer informatie over hoe je locatie op je telefoon toestaat

Zoeken naar locaties

1. Activeer het horloge als het scherm uitstaat.
  2. Swipe omhoog om je apps te vinden en open de Maps-app.
  3. Tik op Zoeken om een keuze te maken uit thuis, werk of recente locaties.

Routes opvragen met je stem

1. Als je de Google Assistent wilt starten, zeg je 'Hey Google' of houd je de aan/uit-knop ingedrukt.
    • Je kunt ook op het microfoontje Microfoon of het toetsenbord tikken om iets nieuws te zoeken.
  2. Zeg bijvoorbeeld 'Navigeer naar een café in de buurt'. Je ziet een Google Maps-kaart op je horloge.
Tip: Als je de gewenste bestemming niet ziet, moet je misschien een specifiekere bestemming kiezen.

Nadat u de navigatie heeft gestart, kunt u het volgende doen:

• Je reisduur en de huidige tijd bekijken.
  • De volgende 3 stappen van de route zien.
  • Je reis annuleren: als je de route wilt stoppen en wilt teruggaan naar het startscherm, swipe je op je smartwatch naar links of swipe je omlaag en tik je op Stoppen.

Je smartwatch gebruiken zonder dat je telefoon in de buurt is

Je kunt de navigatie op je smartwatch starten zonder je telefoon in de buurt te hebben. Je kunt ook mirroring aanzetten en de navigatie op je telefoon starten en daarna je telefoon thuislaten. Als je mirroring aanzet, neemt je smartwatch de navigatie van je telefoon over. Dit werkt alleen op smartwatches die zijn gekoppeld met Android-apparaten.

Zo start je de navigatie vanaf je smartwatch:

1. Open Maps op je smartwatch.
  2. Gebruik je stem of het toetsenbord om je bestemming op te geven. Je kunt ook op de kaart tikken om je locatie te bekijken.
  3. Selecteer je vervoermiddel. Je kunt nu de verwachte aankomsttijd bekijken.
  4. Begin je wandeling, fietstocht of autorit.

Mirroring instellen op je telefoon en smartwatch

1. Als je de navigatiesessie wilt mirroren op je telefoon en je smartwatch, ga je naar Instellingen Instellingen en dan Mirroring.
  2. Zet Mirroren op de telefoon aan.

Tip: Voor alleen navigatie op je smartwatch zet je Mirroren op de telefoon uit.

Instellingen voor Maps op je horloge beheren

Je kunt op Zoeken Zoeken tikken om naar de onderkant van het scherm te scrollen en de manier wijzigen waarop Maps op je horloge werkt.

Trilfunctie stoppen

Als je de trilfunctie wilt stoppen, scroll je op je horloge omlaag en zet je Trillingen uit. Deze instelling wordt onthouden voor al je reizen.

Routes niet meer automatisch starten op je horloge

Als je de navigatie in Google Maps start op je telefoon, worden routes automatisch gestart op je horloge. Je kunt het automatisch starten van routes op je horloge stoppen.
  1. Open de Maps-app op je smartwatch.
  2. Tik op Zoeken.
  3. Swipe omhoog totdat je onderaan het scherm bent.
  4. Tik op Instellingen en dan Mirroring.
  5. Als je navigatieprompts wilt stoppen tijdens het rijden, fietsen en lopen, zet je Rijden, Fietsen en Lopen uit.

Je locatie vinden

Als je Maps opent op je horloge, geeft de blauwe stip je locatie aan en zie je een kompasnaald die naar het noorden wijst. Tik op de rode kompasindicator om het kompas aan of uit te zetten.

Zoeken gebruiken om plaatsen te vinden

Tik op Zoeken Zoeken om het zoekmenu te openen en bedrijven te vinden. Als je een zoekopdracht wilt starten of het telefoonnummer of adres van een bedrijf in de buurt wilt vinden, kun je het toetsenbord en de microfoon gebruiken. Meer informatie over hoe je plaatsen vindt met Google Maps

Meedraaien en zoomen op de kaart

• Gebruik je vinger om de kaart te verplaatsen en mee te draaien. Tik op Locatie  als je de kaart wilt terugzetten op je huidige locatie.
  • Draai de knop bovenaan je horloge om in te zoomen op de kaart:
    • Dubbeltik en sleep met 1 vinger omhoog om uit te zoomen.
    • Dubbeltik en sleep met 1 vinger omlaag om in te zoomen.