Konfigurer og bruk Google-assistenten på Android TV

Du kan stille spørsmål og gjøre oppgaver på Android TV-enheten din.

Google-assistenten er forhåndsinstallert på Android TV-enheten din. Du kan slå den på første gang du konfigurerer enheten din, eller du kan slå den på senere.

Google-assistenten på Android TV er tilgjengelig på engelsk, fransk, tysk, indonesisk, italiensk, japansk, koreansk, portugisisk (brasiliansk) og spansk. Flere språk kommer snart.

Før du begynner

Konfigurer Android TV først.

Se etter oppdateringer hvis TV-en din allerede er konfigurert:

1. På TV-en velger du Innstillinger InnstillingerOg så Info.
  2. Velg Systemoppgradering Og så Se etter oppgradering Og så Sjekk nå.
    • Hvis systemet trenger en oppdatering, velger du Last ned.
    • Hvis du ikke trenger en oppdatering, ser du «Systemet ditt er oppdatert».

Konfigurer assistenten

1. På fjernkontrollen til Android TV trykker du på knappen for Assistent Assistent eller Mikrofon Assistent-mikrofon.
  2. En introduksjon vises på TV-skjermen. Følg fremgangsmåten for å fullføre konfigureringen.

Snakk med assistenten

• På fjernkontrollen til Android TV trykker du på knappen for Assistent Assistent eller Mikrofon Assistent-mikrofon. Still deretter spørsmålet ditt. Snakk inn i mikrofonen på fjernkontrollen for å være sikker på at assistenten kan høre deg.
  • På noen enheter trenger du ikke fjernkontrollen. Si «Ok Google» for å aktivere assistenten.

Slik kan du gjøre mer med assistenten på Android TV:

• Spør assistenten «Hva kan du gjøre?»
  • Last ned Assistent-appen Assistent på telefonen din.

Hvis du ikke har en Android TV-enhet, men TV-en din fungerer med assistenten, kan du finne ut hvordan du bruker assistenten på andre TV-er