Android TV:n saavutettavuusominaisuudet

Voit saada Android TV:llä esteettömämmän käyttökokemuksen mukana tulevan näytönlukuohjelman, tekstitysten avulla.

Tärkeää: Laitteella näkyvät ominaisuudet ja vaihtoehdot voivat vaihdella käyttämäsi Android-version ja TV-mallin mukaan.

Näytönlukuohjelman käyttö

Näytönlukuohjelman avulla kuulet, mitä televisiossa tai muulla näytöllä tapahtuu.

Tärkeää: Tarvitset näkevän henkilön apua, jotta näytönlukuohjelma voidaan laittaa päälle.

1. Avaa Android TV:n Asetukset Asetukset.
  2. Valitse Laitteen asetukset ‐kohdasta Saavutettavuus Esteettömyys ja sitten TalkBack ja sitten Ota käyttöön.

Näytönlukuohjelman asetusten muuttaminen

1. Avaa Android TV:n Asetukset Asetukset.

2. Valitse Laitteen asetukset ‐kohdasta Saavutettavuus Esteettömyys ja sitten TalkBack ja sitten Määritykset.
  3. Valitse haluamasi asetukset:
    • Puheen äänenvoimakkuus
      • Verbosity (Puheen määrä).
      • Sano painetut näppäimet
      • Käyttövinkkejä
    • Puhutut salasanat
Vinkki: Jos haluat löytää muita TalkBackin valintoja ja asetuksia, esimerkiksi puheen nopeuden ja intonaation, valitse Esteettömyys-valikosta Tekstistä puheeksi.

Tekstitysten käyttö

1. Avaa Android TV:n Asetukset Asetukset.
  2. Valitse Asetukset-kohdasta Saavutettavuus Esteettömyys ja sitten Tekstitykset.
  3. Valitse lähde.
  4. Valitse haluamasi vaihtoehdot.

Käytä audiokuvauksia

1. Avaa Android TV:n Asetukset Asetukset.
  2. Valitse Laiteasetukset-kohdasta Saavutettavuus Esteettömyys ja sitten Audiokuvaus.
  3. Valitse haluamasi vaihtoehto.

Fonttikoon muuttaminen

Tärkeää: Fonttikoon asetus ei koske Google Chrome ‑sovellusta, koska sovelluksessa on omat fonttikokoasetukset.

Näin voit pienentää tai suurentaa fonttikokoa:

1. Avaa Android TV:n Asetukset Asetukset.
  2. Valitse Asetukset-kohdasta Saavutettavuus Esteettömyys ja sitten Teksti ja näyttö.
  3. Valitse Fonttikoko.
  4. Valitse fonttikoko liukusäätimellä.

Suurikontrastisen tekstin laittaminen päälle

1. Avaa Android TV:n Asetukset Asetukset.
  2. Valitse Laiteasetukset-kohdasta Saavutettavuus Esteettömyys.
  3. Laita päälle Suuren kontrastin teksti (kokeellinen).

Laita kytkimen käyttö päälle

1. Avaa Android TV:n Asetukset Asetukset.
  2. Valitse Laiteasetukset-kohdasta Saavutettavuus Esteettömyys.
  3. Valitse Palvelut-kohdasta Kytkimen käyttö ja sitten Laita päälle ja sitten OK.

Vinkki: Lue lisää kytkimen käytöstä Android-laitteella.

Esteettömyyspikanäppäinten käyttö

Tärkeää: Esteettömyyden pikanäppäimillä voit laittaa esteettömyysominaisuuksia nopeasti päälle.

Tärkeää: Ennen kuin voit käyttää pikanäppäimiä, ne on ensin laitettava päälle.

1. Avaa Android TV:n Asetukset Asetukset.
  2. Valitse Laiteasetukset-kohdasta Saavutettavuus Esteettömyys.
  3. Valitse Ota saavutettavuustilan pikanäppäin käyttöön.
    • Pikanäppäin laittaa oletuksena päälle myös TalkBackin.
  4. Voit muuttaa lisättävää pikakomentoa valitsemalla Pikanäppäinpalvelu.
  5. Valitse lisättävä pikakuvake.
  6. Valitse OK.

Jos haluat käyttää pikanäppäintä kaukosäätimellä, paina takaisin-nuolta ja alaspäin-painiketta yhtä aikaa kolme sekuntia.