Apps en games downloaden of verwijderen

U kunt apps en games voor uw Android TV downloaden via de Play Store-app.

Apps en games downloaden

1. Scroll vanuit het Android TV-startscherm naar 'Apps'.
  2. Selecteer de Google Play Store-app Google Play.
  3. Browse of zoek naar apps en games.
    • Browsen: Scroll omhoog of omlaag om verschillende categorieën te bekijken. Als u een categorie vindt waarin u geïnteresseerd bent, scrollt u naar rechts om items te bekijken.
    • Zoeken: Selecteer Zoeken Zoeken bovenaan het scherm.
  4. Selecteer de gewenste app of game.
    • Gratis app of game: Selecteer Installeren.
    • Betaalde app of game: Volg de instructies op het scherm om uw aankoop te voltooien.
Als u problemen ondervindt met de aankoop, probeert u een andere betaalmethode, zoals een creditcard of PayPal. Meer informatie over het toevoegen van een betaalmethode

Een eerder gedownloade app of game zoeken

In de instellingen van uw tv:

1. Scroll vanuit uw Android TV-startscherm naar Instellingen Instellingen.
  2. Selecteer Instellingen en dan Apps.

In de Play Store:

1. Open de Play Store Google Play op uw Android TV.
  2. Kies bovenaan Mijn apps.
  3. Kies onder 'Geïnstalleerde apps' een app en dan Openen.

Uw apps beheren

Een app of game verwijderen

In de instellingen van uw tv:

1. Scroll vanuit het Android TV-startscherm naar Instellingen Instellingen.
  2. Selecteer bij Apparaat de optie Apps.
  3. Kies onder 'Gedownloade apps' de app die u wilt verwijderen.
  4. Selecteer Verwijderen en dan OK.

In de Play Store:

1. Open de Play Store Google Play op uw Android TV.
  2. Zoek de app of game die u wilt verwijderen.
  3. Selecteer Verwijderen.

Tip: Als u niet wilt dat een app in de bovenste rij van het Android TV-startscherm wordt weergegeven, schakelt u meldingen voor die app uit. Ga naar Instellingen en dan Apps.Selecteer een app en dan Meldingen en dan Uit.

Uw apps updaten

1. Open de Play Store Google Play op uw Android TV.
  2. Kies bovenaan Mijn apps.
  3. Onder 'Updates beschikbaar' vindt u apps die kunnen worden geüpdatet. Als u een app wilt updaten, selecteert u deze of selecteert u Alles updaten .

Automatische updates inschakelen

• Open de Play Store Google Play op uw Android TV.
  • Kies bovenaan Mijn apps.
  • Selecteer Instellingen openen en dan Apps automatisch updaten.

Related resources