Zoeken op Android TV

Je kunt op Android TV een zoekopdracht starten om iets te zoeken of om meer content te ontdekken. Je kunt via je tv ook feiten en snelle antwoorden opvragen.

Hoe je kunt zoeken

Als je afstandsbediening een microfoon heeft

1. Druk terwijl je op het startscherm bent op de microfoonknop Microfoon op je afstandsbediening.
    • Als je op de microfoonknop op je afstandsbediening drukt terwijl je je in een app bevindt, zoek je binnen die app.
  2. Houd de afstandsbediening voor je en spreek je vraag uit. Zodra je klaar bent met spreken, zie je de zoekresultaten.

Als je afstandsbediening geen microfoon heeft

1. Scroll omhoog tot bovenaan het startscherm en selecteer het zoekicoon Zoeken. Er wordt een tekstvenster geopend.
  2. Ga naar rechts om het schermtoetsenbord te openen.
Waarnaar je kunt zoeken

Bekijk de onderstaande voorbeelden voor meer informatie over wat je met je Android TV kunt doen.

Opmerking: De meeste van deze voorbeelden kun je zeggen in het Braziliaans-Portugees, Duits, Engels, Frans, Italiaans, Japans, Koreaans, Russisch en Spaans, maar bepaalde opdrachten zijn mogelijk niet in elke taal beschikbaar.

Entertainment

Als je een film, tv-serie, artiest of nummer wilt zoeken, zeg je gewoon de naam:

• 'Batman' of 'Robin Hood'.
  • 'Ghostbusters' of 'Game of Thrones'.
  • 'Billie Jean'.
  • 'Matt Damon' of 'Madonna'.

Je kunt ook het volgende doen:

• Zoeken naar content met een bepaalde acteur. Zeg: 'Laat me films zien met Meryl Streep'.
  • Zoeken naar een specifiek genre. Zeg: 'Romantische komedies'.
  • Zoeken naar films die in de bioscoop draaien. Zeg: 'Laat me films in de buurt zien' of 'Laat me films zien die in Tuschinski draaien'.

Feiten en snelle antwoorden

• De tijd opvragen: 'Hoe laat is het in Londen?'
  • Het weer bekijken: 'Hoe is het weer in Seattle?'
  • Triviavragen beantwoorden: 'Hoeveel inwoners heeft Roemenië?' of 'Hoe hoog is de Kilimanjaro?' of 'Waar werd Albert Einstein geboren?'
  • Een wiskundig probleem oplossen: 'Hoeveel is 34 maal 94?'
  • Sportscores en -roosters opvragen: 'Wat was de eindscore van de wedstrijd Jets tegen Broncos?'
  • Zoeken naar afbeeldingen: 'Laat me foto's zien van de Golden Gate Bridge'.

Welke apps in de zoekresultaten te zien zijn

Je kunt ook zoekresultaten zien van apps die je op je Android TV hebt geïnstalleerd. Deze resultaten komen in een afzonderlijke rij te staan. Sommige zoekresultaten zijn in verschillende apps beschikbaar. Als je de content selecteert, kun je kiezen welke app je wilt gebruiken.

Ongepaste of expliciete afbeeldingen blokkeren met SafeSearch

Met SafeSearch kun je ongepaste of expliciete afbeeldingen blokkeren in de zoekresultaten van Google. Het SafeSearch-filter is niet 100% nauwkeurig, maar helpt je om de meeste content voor volwassenen te vermijden. Meer informatie over hoe SafeSearch werkt

SafeSearch aan- of uitzetten

Opmerking: Hiermee wordt SafeSearch alleen aangezet op je Android TV.

1. Scroll omlaag op het startscherm van de Android TV tot je bij Instellingen Instellingen bent.
  2. Selecteer Instellingen Instellingen.
  3. Selecteer onder Voorkeuren de optie Zoeken Zoeken.
  4. Selecteer SafeSearch-filter Safesearch filter
  5. Selecteer Aan of Uit.
Wijzigen welke apps worden getoond in zoekresultaten

Je kunt kiezen welke app-content je te zien krijgt als je zoekt. Als een app niet doorzoekbaar is, zie je geen content van die app in je zoekresultaten.

Doorzoekbare apps aan- of uitzetten

1. Kies Instellingen Instellingen op je Android TV-apparaat.
  2. Kies Google en dan Doorzoekbare apps.
  3. Zet een app aan of uit.