Betalen via een app of website

U kunt Android Pay gebruiken in apps zoals Uber en Airbnb of als u online winkelt en u de volgende knoppen ziet:

See the "Android Pay" button in third-party apps See the "Buy with Android Pay" button in third-party apps

U kunt Android Pay ook gebruiken in uw mobiele Chrome-browser bij deelnemende verkopers.

Tik bij het betalen op de Android Pay-aankoopknop. Mogelijk moet u een betaalmethode kiezen en een verzendadres invoeren voordat u uw bestelling kunt bevestigen.

Android Pay instellen als uw standaardbetaalmethode

Als u bij het betalen een vakje ziet met de tekst 'Geselecteerde gegevens gebruiken voor toekomstige aankopen in deze app', vinkt u dit aan om Android Pay te gebruiken en in te stellen als uw standaardbetaalmethode. De volgende keer dat u iets koopt via die app of site:

1. Kiest u wat u wilt kopen.
  2. Begint u met het betaalproces.
  3. Bevestigt u dat u de betaalgegevens wilt gebruiken die aan Android Pay zijn gekoppeld.

Android Pay uit een app of van een site verwijderen

U kunt Android Pay uit een app of van een site verwijderen als u niet meer wilt dat Android Pay aan deze app of site is gekoppeld.

Op een mobiel apparaat

1. Open de instellingen van uw telefoon.
  2. Tik op Google > Gekoppelde apps.
  3. Tik op de service waarvoor u Android Pay niet langer wilt gebruiken.
  4. Tik op Ontkoppelen.

Op een computer

1. Ga naar uw lijst met gekoppelde apps en sites.
  2. Klik op de app of site waarvoor u de toegang wilt intrekken.
  3. Klik op Verwijderen.