/androidauto/community?hl=en
This content is likely not relevant anymore. Try searching or browse recent questions.
This question has been marked as a duplicate.
-
Ok/Hey google not working (again) on android auto 1 Recommended Answer 72 Replies 171 Upvotes
1 Recommended Answer
$0 Recommended Answers
Hello eveyone, I have had this well-known and reported issue for a couple of days now and didn't find any solution, that's why I need to post a new question. I have a Samsung S10e and I have installed an aftermarket android auto interface in my Mercedes W205 a week ago and it used to work just fine. A couple of days ago my phone updated, but no new feature was added, it was just a security update, so maybe it's not related. Anyway, since then, when I try to speak to the google assistant with "Ok Google" or "Hey Google" it doesn't even bother listening to me. It works when android auto is disconnected.
If I manually press the microphone button on the car, it starts listening, but it won't do some of the usual stuff, for example something I noticed is that it won't answer whatsapp messages: it lets me say who I want to message and what I want to write, but when it asks if I want to send the message or not, it replies (using the female synth voice) saying that the internet connection is not reliable at the moment (of course internet works just fine from the phone). Another thing it won't do is play next/previous track. It will navigate though, but as I said, only if I press the mic button manually.

Of course, I already tried more than once and retrained the assistent to my voice, disabled and re-enabled the feature, rebooted the phone, updated everything, erasing cache of google and AA apps.

Another thing (I don't know if it is related): I don't have calendar, weather, news and other google apps (I don't remember now all of them, but I'm sure you get the point) on my car. If I erase the AA app cache, they appear in the "Personalize my apps" menu of the AA app and I can select them, but as soon as I connect the phone to the car they don't appear anymore neither in said menu nor on the car screen. I don't care much, but I don't know if this issue could be related.

I want to specify once again that, as soon as I started using my AA interface, the Assistent used to work just fine, the problem appeared for the first time a couple of days ago, so it's not the interface not working, although it's an aftermarket solution.

Please help me find a solution
Thanks in advance for your time
All Replies (72)
-
This at least helps to better relate the problem with the latest update. Hope someone who knows more about it responds...
marked this as an answer
"Hey Google" not working in Android Auto when connected to car Pioneer AVIC-W8400NEX head unit after upgrade to Android 10 on my S9+, tried everything, very frustrating, Google Android QA/QC must be non-existent :(
marked this as an answer
I think the problem is related to the latest android 10 security update February 2010. Hopefully Google rolls out a fix for this problem. I've tried disabling the "Ok Google " detection feature and re enabling it, retaining voice match. But nothing seems to help.
As a disclaimer, Ok Google works perfectly when not connected to Android Auto on the car head unit. 
Microphone on my car head unit works absolutely fine. And voice commands on the head unit work fine by actually tapping the microphone icon on the car unit.
But "Ok Google " or "Hey Google " just doesn't respond.
marked this as an answer
Same issue  Ok/Hey google still does not work even with this update in a 2020 jeep grand cherokee.  Hasnt  worked since last android update.
marked this as an answer
This question is locked and replying has been disabled.
Discard post? You will lose what you have written so far.
Write a reply
10 characters required
Failed to attach file, click here to try again.
Discard post?
You will lose what you have written so far.
Personal information found

We found the following personal information in your message:

This information will be visible to anyone who visits or subscribes to notifications for this post. Are you sure you want to continue?

A problem occurred. Please try again.
Create Reply
Edit Reply
Delete post?
This will remove the reply from the Answers section.
Notifications are off
Your notifications are currently off and you won't receive subscription updates. To turn them on, go to Notifications preferences on your Profile page.
Report abuse
Google takes abuse of its services very seriously. We're committed to dealing with such abuse according to the laws in your country of residence. When you submit a report, we'll investigate it and take the appropriate action. We'll get back to you only if we require additional details or have more information to share.

Go to the Legal Help page to request content changes for legal reasons.

Reported post for abuse
Unable to send report.
Report post
What type of post are you reporting?
Google takes abuse of its services very seriously. We're committed to dealing with such abuse according to the laws in your country of residence. When you submit a report, we'll investigate it and take the appropriate action. We'll get back to you only if we require additional details or have more information to share.

Go to the Legal Help page to request content changes for legal reasons.

Reported post for abuse
Unable to send report.
This reply is no longer available.
/androidauto/threads
//accounts.google.com/ServiceLogin
You'll receive email notifications for new posts at
Unable to delete question.
Unable to update vote.
Unable to update subscription.
You have been unsubscribed
Deleted
Unable to delete reply.
Removed from Answers
Marked as Recommended Answer
Removed recommendation
Undo
Unable to update reply.
Unable to update vote.
Thank you. Your response was recorded.
Unable to undo vote.
Thank you. This reply will now display in the answers section.
Link copied
Locked
Unlocked
Unable to lock
Unable to unlock
Pinned
Unpinned
Unable to pin
Unable to unpin
Marked
Unmarked
Unable to mark
Reported as off topic
/androidauto/profile/0?hl=en