Använda Waze på Android Auto

Med Android Auto får du Waze på bilens skärm, med primärt fokus på navigering.

Kontakta biltillverkaren om du vill ha mer information om bilens kompatibilitet med Android Auto på bilens skärm.

Obs!  Vi är medvetna om att vissa Android Auto-appar ännu inte är kompatibla med styrplattor. Vi förstår att det är viktigt för våra användare och arbetar med att det snart ska finnas stöd för styrplattor.

Navigera med röstkommandon
  1. Anslut den mobila enheten till Android Auto-enheten med en USB-kabel
  2. Tryck på Appöversikt
  3. Öppna Waze
  4. Säg ”Hey Google” eller tryck på Mikrofon
  5. Säg till Waze vart du vill åka. Här är några exempel på vad du kan säga:
    • Jag vill åka hem
    • ”Navigera till Kungsportsplatsen, Göteborg”
    • ”Vägbeskrivning till Espresso House”
    • Navigera till jobbet
    • ”Kör till Kungsbron 2, 111 22 Stockholm”
  6. Om flera platser visas väljer du den vill åka till och följer vägbeskrivningarna till destinationen
Navigera med skärmen

Se till att bilen är i parkeringsläge (P). Det går kanske inte att ange destination innan du gör det.

1. Anslut den mobila enheten till Android Auto-enheten med en USB-kabel
  2. Tryck på Appöversikt
  3. Öppna Waze
  4. Tryck på sökfältet högst upp på skärmen för att öppna tangentbordet
    Note that if Android Auto isn't supported in your country, search through voice commands and the Search bar will only be available in English.
  5. Ange destination. Här är några exempel på vad du kan skriva:
    • ”Kungsportsplatsen, Göteborg”
    • ”Espresso House”
    • ”Kungsbron 2, 111 22 Stockholm”
  6. Om flera platser visas väljer du den vill åka till och följer vägbeskrivningarna till destinationen

Navigera till en sparad plats

Om du har lagt till en sparad plats i Waze-appen kan du navigera till den här adressen med Waze på Android Auto.
  1. Anslut den mobila enheten till Android Auto-enheten med en USB-kabel
  2. Tryck på Appöversikt
  3. Öppna Waze
  4. Tryck på
  5. Tryck på Saved
  6. Tryck på den sparade platsen
  7. Tryck på Go

Obs! Du kan inte lägga till, ta bort eller redigera sparade platser från Waze när den mobila enheten är ansluten till Android Auto-enheten. Koppla i stället från den mobila enheten och redigera dina sparade platser.

Rapportera vad du ser när du kör

Rapportera vad du ser medan du kör och hjälp till att förbättra körupplevelsen för andra Wazers.

1. Anslut den mobila enheten till Android Auto-enheten med en USB-kabel
  2. Tryck på Appöversikt
  3. Öppna Waze
  4. Tryck på
  5. Välj relevant rapport
    • Traffic
    • Police
    • Crash
    • Hazard
    • Bad weather
    • Blocked lane
    • Map issue
  6. Tryck på Submit

Rapportera problem med Waze på Android Auto

Skicka in felsökningsloggar och öppna ett supportärende om det uppstår problem med Waze på Android Auto. Vi undersöker problemet så snart som möjligt.

Obs! Om problemet rör Android Auto men inte Waze kan du hitta relaterade artiklar i hjälpcentret för Android Auto eller kontakta Android Auto-communityn.