Waze gebruiken in Android Auto

Met Android Auto kun je Waze gebruiken op het autoscherm, zodat je je kunt focussen op het rijden.

Neem contact op met de fabrikant van je auto voor meer informatie over de compatibiliteit van je auto met Android Auto op het autoscherm.

Als je Android Auto voor het eerst gebruikt, check je deze stappen om je telefoon te koppelen met Android Auto.

Let op: We zijn ervan op de hoogte dat sommige Android Auto-apps nog niet werken met touchpadinvoer. We begrijpen dat dit een prioriteit is voor onze gebruikers en werken eraan binnenkort ondersteuning voor touchpads te bieden.

Navigeren met spraakopdrachten

Let op: Als Android Auto niet wordt ondersteund in jouw land, zijn de zoekbalk en zoeken via spraakopdrachten alleen beschikbaar in het Engels.

1. Verbind je telefoon met een USB-kabel of draadloos met het autoscherm.
  2. Tik op  op het autoscherm.
  3. Open Waze.
  4. Zeg 'Hey Google' of tik op Spreken.
  5. Vertel Waze waar je naartoe wilt. Je kunt bijvoorbeeld zeggen:
  6. Als er meerdere locaties beschikbaar zijn, kies je de gewenste locatie en volg je de route naar je bestemming.

Navigeren met het scherm

Zet je auto in de parkeerstand (P) en trek de handrem omhoog. Mogelijk kun je je bestemming met Android Auto niet op het autoscherm typen totdat je dit doet.

1. Verbind je telefoon met een USB-kabel of draadloos met het autoscherm.
  2. Tik op  op het autoscherm.
  3. Open Waze.
  4. Tik op de zoekbalk om het toetsenbord te openen.

Let op: Als Android Auto niet wordt ondersteund in jouw land, zijn de zoekbalk en zoeken via spraakopdrachten alleen beschikbaar in het Engels.

5. Voer je bestemming in. Je kunt bijvoorbeeld typen:
    • 'Schouwburgplein, Rotterdam.'
    • 'De Koffiekamer'
    • 'Herengracht 218, Amsterdam'
  6. Als er meerdere locaties beschikbaar zijn, kies je de gewenste locatie en volg je de route naar je bestemming.

Navigeren naar een opgeslagen plaats

Als je een opgeslagen plaats hebt toegevoegd in de mobiele Waze-app, kun je Waze in Android Auto gebruiken om naar dit adres te navigeren.

1. Verbind je telefoon met een USB-kabel of draadloos met het autoscherm.
  2. Tik op  op het autoscherm.
  3. Open Waze.
  4. Tik op .
  5. Tik op Opgeslagen.
  6. Tik op de relevante opgeslagen plaats.
  7. Tik op Gaan.
Let op: Als je opgeslagen plaatsen op Waze wilt toevoegen, verwijderen of bewerken, moet je je telefoon ontkoppelen van het autoscherm.

Melden wat je ziet tijdens het rijden

Meld wat je tijdens je rit ziet en help de rijbeleving voor andere Waze-gebruikers te verbeteren.

Rijd veilig. Let op de weg en de rij-omstandigheden en houd je altijd aan de toepasselijke wetgeving.

1. Verbind je telefoon met een USB-kabel of draadloos met het autoscherm.
  2. Tik op  op het autoscherm.
  3. Open Waze.
  4. Tik op .
  5. Selecteer de relevante melding.
    • Verkeersinformatie
    • Politie
    • Crash
    • Gevaar
    • Slecht weer
    • Geblokkeerde rijstrook
    • Kaartfout
  6. Tik op Sturen.

Een probleem met Waze melden in Android Auto

Als je een probleem hebt met Waze in Android Auto, stuur je ons je foutopsporingslogboeken en open je een ticket. We onderzoeken het probleem zo snel mogelijk.
Let op: Als het probleem te maken heeft met Android Auto maar niet met Waze, kun je gerelateerde artikelen vinden in het Helpcentrum van Android Auto of contact opnemen met de Android Auto-community.

Need more help? Check out our Waze Community forum for more questions and answers about in-car systems