Naar muziek en podcasts luisteren

Met Android Auto kun je media zoals muziek en podcasts beluisteren via de speakers van je auto. Je ziet de meest recente media-app op het scherm. Selecteer de App Launcher  om compatibele media-apps te vinden.

Je kunt ook andere compatibele apps downloaden.

Wil je een app gebruiken, zorg dan dat je bent ingelogd bij die app op je telefoon voordat je Android Auto start. Ga naar de website van de app voor meer informatie of om problemen op te lossen. Neem voor meer informatie rechtstreeks contact op met de app-ontwikkelaar.

Naar muziek luisteren

Naar muziek luisteren met je favoriete app
  1. Selecteer de App Launcher  op je scherm.
  2. Selecteer je favoriete muziek-app om muziek te zoeken en af te spelen.
Naar muziek luisteren met spraakopdrachten
  1. Zeg 'Hey Google' of selecteer de microfoon Spreken.
  2. Zeg 'Speel muziek af'.

Je kunt bijvoorbeeld zeggen:

• 'Speel mijn playlist [naam van playlist] af op Spotify.'
  • 'Speel [naam van nummer] af op Amazon Music.'
  • 'Speel housemuziek af op Pandora.'
  • 'Speel [titel van boek] af op Audible.'
  • 'Speel [naam van zender] af op iHeartRadio.'
  • 'Speel [naam van podcast] af op NPR One.'

Luisteren naar podcasts

Je kunt spraakopdrachten gebruiken om afleveringen te zoeken, te downloaden en in de wachtrij te zetten. Ook kun je afleveringen starten, onderbreken en stoppen. Of maak selecties op je telefoon voordat je aan je reis begint.

Een podcast zoeken en afspelen
  1. Selecteer de App Launcher  op je scherm.
  2. Selecteer Google Podcasts Google Podcasts of je favoriete podcast-app.
  3. Met Google Podcasts kun je kiezen uit deze opties:
    • Nieuwe afleveringen: nieuwe afleveringen van je abonnementen.
    • Je wachtrij: afleveringen in je wachtrij.
    • Downloads: afleveringen die naar je apparaat zijn gedownload.
    • Geschiedenis: afleveringen die je deels of helemaal hebt beluisterd.
    • Abonnementen: podcasts waarop je bent geabonneerd.
    • Ontdekken: gepersonaliseerde aanbevelingen voor afleveringen
  4. Selecteer een aflevering.
Een podcast afspelen met spraakopdrachten
  1. Open de Google Assistent-app Assistent.
  2. Zeg 'Hey Google' of tik op de microfoon Microfoon.
  3. Spreek een opdracht uit, zoals:
  • 'Speel de nieuwste aflevering van [podcastnaam] af.'
  • 'Speel [naam van podcast] af.'
  • 'Luister naar een comedypodcast.'
Je abonnementen zoeken
  1. Selecteer de App Launcher op je scherm.
  2. Selecteer Google Podcasts Google Podcasts of je favoriete podcast-app.
  3. Selecteer Abonnementen.