Få en detaljerad vägbeskrivning

Med Android Auto får du röststyrd navigering, beräknade ankomsttider, trafikinformation i realtid, körfältsvägledning med mera från Google Maps eller din favoritapp för navigering.

Få vägbeskrivning med röstkommandon
  1. Säg ”Hey Google” eller välj mikrofonen Tala.
  2. Säg till Android Auto vart du vill åka. Här är några exempel på vad du kan säga:
  3. Om flera platser visas väljer du den vill åka till och följer vägbeskrivningarna till destinationen.

När du navigerar med Google Maps kan du öppna Inställningar Inställningar och ändra ruttalternativ, visningsalternativ och annat. När du parkerar kan du ändra inställningarna i Google Maps-appen på telefonen.

Så här avslutar du navigeringen:

1. Säg ”Hey Google” eller tryck på mikrofonen Tala.

2. Säg ”Avsluta navigering” eller ”Avbryt navigering.”

Få vägbeskrivningar på skärmen

Det finns tre snabbalternativ för att välja en destination med Google Maps.

• Under Senaste visas platser du har besökt nyligen och förslag utifrån dina senaste sökningar i Google Maps.

• Under Kategorier kan du välja mellan alternativ som bensinstationer, kaféer och annat.

• Under Sparade platser visar platserna du har sparat i ditt Google Maps-konto.

Så här anger du en destination med Google Maps i Android Auto:

1. Tryck på Sök eller på ikonen .
  2. Välj Senaste, Kategorier eller Sparade.
  3. Välj ett resultat och starta navigeringen.
Skriv en destination

Se till att bilen är i parkeringsläge (P). Om du har Android Auto på bilens skärm går det inte att ange en destination om inte detta läge är valt.

1. Öppna Google Maps Maps eller den navigeringsapp du föredrar.
  2. Du kan välja Hem eller Arbete om du har dessa adresser i Kontakter. Du kan även öppna tangentbordet på bilens skärm eller den mobila enheten genom att välja Sök .
  3. Ange destination. Här är några exempel på vad du kan skriva:
    • Union Square i San Francisco
    • Philz Coffee
    • 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View i Kalifornien
  4. Om flera platser visas väljer du den vill åka till och följer vägbeskrivningarna till destinationen.
Få trafikinformation

När du navigerar med Google Maps visas färgkodade trafikförhållanden på motorvägar och vägar när sådan information är tillgänglig. Så här aktiverar eller inaktiverar du trafikinformation:

1. Tryck på inställningarna Inställningar.
  2. Tryck på Trafik.
  3. Om du vill aktivera trafikinformation trycker du på reglaget för att ändra från inaktiverad till aktiverad.
  4. Om du vill inaktivera trafikinformation trycker du på reglaget för att ändra från aktiverad till inaktiverad.