Skicka och ta emot meddelanden

Du kan be Google att skicka ett sms eller läsa upp ett som du fått via sms-appen eller andra kompatibla appar.

Skicka ett meddelande
Du kan skicka ett meddelande med rösten eller med Messages-appen.

Skicka ett meddelande med rösten

1. Säg ”Hey Google” eller välj mikrofonen Tala.
  2. Säg ”skicka ett meddelande till”, ”sms:a” eller ”skicka ett meddelande till” och ange sedan kontaktens namn eller telefonnummer. Exempel:
    • ”Skicka ett meddelande till [kontaktens namn].”
    • ”Skicka ett sms till [telefonnummer].”
    • ”Skicka ett meddelande till [kontaktens namn] med Facebook Messenger.”
    • ”Skicka ett meddelande till [kontaktens namn] i WhatsApp.”
  3. Android Auto ber dig då att säga meddelandet.
  4. Android Auto upprepar meddelandet och ber dig bekräfta att du vill skicka det. Du kan säga ”skicka”, ”ändra meddelandet” eller ”avbryt”.

Skicka ett meddelande med Messages-appen

1. Välj Messages .
  2. Tryck på Nytt Lägg till New.
  3. Välj en kontakt eller säg namnet.
  4. Säg ditt meddelande.
  5. Android Auto upprepar meddelandet och ber dig bekräfta att du vill skicka det. Du kan säga ”skicka”, ”ändra meddelandet” eller ”avbryt”.
Ta emot ett meddelande

Meddelandeaviseringar visas på skärmen. Tryck på aviseringen om du vill lyssna på meddelandet.

Missade meddelanden visas som kort på skärmen och de finns även i aviseringscentret.

Om du vill lyssna på ett missat meddelande väljer du kortet eller öppnar meddelandecentret och trycker sedan på  Spela högt.

Om du vill hitta ett tidigare meddelande som du har ignorerat eller missat kan du svepa på kortet tills du hittar det du vill ha eller trycker på aviseringscentret och scrollar igenom dina meddelanden.

Svara på ett meddelande
  1. Om du vill svara på ett meddelande trycker du på meddelandeaviseringen eller kortet och sedan på Svara eller svarspilen . Du kan även svara på det senaste meddelandet med rösten. Säg bara ”Hey Google” eller tryck på mikrofonen Tala.
  2. Du ser alternativ för svar som du kan trycka för att skicka, eller så kan du prata med Google för att skapa ett anpassat svar.
  3. Android Auto upprepar meddelandet och ber dig bekräfta att du vill skicka det. Du kan säga ”skicka”, ”ändra meddelandet” eller ”avbryt”.