Berichten sturen en krijgen

Je kunt Google opdracht geven een tekstbericht te sturen of een bericht voor te lezen dat je hebt gekregen in Berichten of andere compatibele apps.

Een bericht sturen
Je kunt een bericht sturen met je stem of via de Berichten-app.

Een bericht sturen met je stem

1. Zeg 'Hey Google' of selecteer de microfoon Spreken.
  2. Zeg 'bericht', 'sms' of 'stuur een bericht naar' en zeg daarna de naam of het telefoonnummer van een contact. Bijvoorbeeld:
    • 'Bericht [naam van contact].'
    • 'Sms [telefoonnummer].'
    • 'Stuur een bericht naar [naam van contact] met Facebook Messenger.'
    • 'Stuur een bericht naar [naam van contact] in WhatsApp.'
  3. Android Auto vraagt je om het bericht uit te spreken.
  4. Android Auto herhaalt je bericht en vraagt of je klaar bent om het te versturen. Zeg 'Stuur', 'Wijzig bericht' of 'Annuleer'.

Een bericht sturen met de Berichten-app

1. Selecteer Berichten .
  2. Tik op Nieuw Toevoegen.
  3. Selecteer een contact of zeg de naam.
  4. Spreek je bericht uit.
  5. Android Auto herhaalt je bericht en checkt of je klaar bent om het bericht te sturen. Zeg 'Stuur', 'Wijzig bericht' of 'Annuleer'.
Een bericht krijgen

Berichtmeldingen verschijnen op je scherm. Tik op de melding om je bericht te beluisteren.

Gemiste berichten verschijnen als kaarten op je scherm. Je kunt ze ook vinden in het meldingencentrum.

Als je naar een gemist bericht wilt luisteren, selecteer je de kaart of open je het meldingencentrum en tik je op Hardop afspelen .

Als je een eerder bericht wilt vinden dat je hebt gesloten of gemist, swipe je op de kaart totdat je het gewenste bericht vindt of tik je op het meldingencentrum en scroll je door je berichten.

Een bericht beantwoorden
  1. Als je een bericht wilt beantwoorden, tik je op de melding of kaart van het bericht. Tik op Beantwoorden of de antwoordpijl . Je kunt ook je stem gebruiken om het laatst gekregen bericht te beantwoorden. Zeg gewoon 'Hey Google' of tik op de microfoon Spreken.
  2. Je ziet opties voor antwoorden waarop je kunt tikken om ze te sturen. Je kunt ook tegen Google praten om een aangepast antwoord te maken.
  3. Android Auto herhaalt je bericht en checkt of je klaar bent om het bericht te sturen. Zeg 'Stuur', 'Wijzig bericht' of 'Annuleer'.