Android Auto-appen fungerar inte

Innan du börjar undersöka problemen kontrollerar du att du använder en Android-telefon med Android 8.0 (Oreo) eller senare och ett dataabonnemang. Vi rekommenderar den senaste versionen av Android för bästa prestanda. Följ anvisningarna för att kontrollera vilken version du har.

Du kan ansluta telefonen till skärmen i bilen med Android Auto. Tekniken är inbyggd i telefonen. Det innebär att du inte behöver installera en separat app från Play Butik om du vill använda Android Auto på bilens skärm.

Kontakta biltillverkaren om du vill ha mer information om bilens kompatibilitet med Android Auto på bilens skärm.
Kontrollera om bilen är kompatibel
Om du vill använda Android Auto på bilens skärm måste bilen vara kompatibel med Android Auto eller ha ett kompatibelt tillbehör installerat. Android Auto fungerar inte i alla bilar som har en USB-port. I den här listan över tillverkare ser du om din bil är kompatibel.
Kontrollera USB-kabeln

Alla USB-kablar passar inte i alla bilar. Använd en USB-kabel av hög kvalitet för bästa kvalitet och tillförlitlighet när du ansluter till Android Auto.

Om Android Auto fungerade tidigare och inte fungerar längre ersätter du USB-kabeln, vilket troligen löser problemet.

Nedan hittar du några tips om hur du hittar den bästa USB-kabeln för Android Auto:

• Använd en kabel som är högst 1 m lång och undvik att använda USB-hubbar eller förlängningar.
  • Testa med kabeln som följde med telefonen. Telefontillverkaren testar ofta dessa kablar för att säkerställa att de fungerar bra med telefonen.
  • Kablar från oberoende tillverkare kan vara ett bra val om de uppfyller kraven i USB Implementers Forum. Om du vill köpa en kabel kan du ta reda på om den har certifierats under de senaste två åren. Du hittar kabeln genom att filtrera listan efter modellnummer eller varumärke.
Kontrollera bilen eller mottagaren

Testa dessa felsökningstips i bilen:

• Kontrollera att Android Auto är påslagen i bilens infotainmentsystem.
  • Starta om bilens infotainmentsystem.

Om du använder en mottagare, till exempel en Pioneer- eller Kenwood-enhet:

• Besök tillverkarens webbplats och se efter om det finns någon firmwareuppdatering.
Kontrollera inställningarna om du ansluter till en andra bil

Om du har problem med att ansluta till en andra bil:

1. Koppla ur telefonen från bilen.
  2. Välj menyn Meny följt av Inställningar följt av Anslutna enheter följt av Anslutningsval följt av Android Auto följt av Tidigare anslutna bilar.
  3. Tryck på menyn uppe till höger.
  4. Tryck på Glöm alla bilar.
  5. Testa att ansluta telefonen till bilen igen.

Kontrollera att bilen är kompatibel med Android Auto och att Android Auto har aktiverats.