Android Auto-appen fungerer ikke

Før du sjekker disse problemene, må du sørge for at du har en Android-telefon som kjører Android 8.0 (Oreo) eller nyere, med et dataabonnement. For å få best mulig ytelse anbefaler vi den nyeste versjonen av Android. Følg veiledningen for å sjekke hvilken versjon du har.

Android Auto er innebygd i telefonen som teknologi som lar telefonen koble seg til bilskjermen. Dette betyr at du ikke trenger å installere noen egen app fra Play-butikken for å bruke Android Auto med bilskjermen.

Kontakt bilprodusenten for å få mer informasjon om bilens kompatibilitet med Android Auto på bilskjermen.
Sjekk om bilen er kompatibel
For å bruke Android Auto på skjermen i bilen må bilen være kompatibel med Android Auto eller ha en ekstern enhet installert. Android Auto fungerer ikke på alle biler som er utstyrt med USB-port. Se denne listen over produsenter for å se om bilen er kompatibel.
Sjekk USB-kabelen

Ikke alle USB-kabler fungerer med alle biler. For å få best mulig kvalitet og pålitelighet når du kobler til Android Auto, prøv en USB-kabel av høy kvalitet.

Hvis Android Auto har fungert tidligere, men ikke fungerer lenger, kan du bytte ut USB-kabelen. Det løser sannsynligvis problemet.

Her er noen tips for å finne den beste USB-kabelen for Android Auto:

• Bruk en kabel som er under 1 meter lang, og ikke bruk USB-huber eller kabelforlengelser.
  • Prøv kabelen som fulgte med telefonen. Disse kablene testes ofte av telefonprodusenten for å sikre at de fungerer godt med telefonen.
  • Kabler fra uavhengige produsenter kan være et godt valg hvis de oppfyller standardene i USB Implementers Forum. Hvis du vil kjøpe en kabel, kan du sjekke om den er sertifisert i løpet av de siste to årene. For å finne kabelen, filtrér listen etter modellnummeret eller merket.
Sjekk bilen eller mottakeren

Prøv disse feilsøkingstipsene i bilen:

• Sjekk at Android Auto er slått på i bilens infotainment-system.
  • Start bilens infotainment-system på nytt.

Hvis du bruker en mottaker som ikke fulgte med bilen, for eksempel en Pioneer- eller Kenwood-enhet:

• Sjekk produsentens nettsted for å se om en fastvareoppdatering er tilgjengelig.
Sjekk innstillingene hvis du kobler til en annen bil

Gjør dette hvis du har problemer med å koble til en annen bil:

1. Koble telefonen fra bilen.
  2. Velg Meny Meny etterfulgt av Innstillinger etterfulgt av Tilkoblede enheter etterfulgt av Tilkoblingsvalg etterfulgt av Android Auto etterfulgt av Tidligere tilkoblede biler.
  3. Trykk på menyen  øverst til høyre.
  4. Trykk på Glem alle bilene.
  5. Prøv å koble telefonen til bilen igjen.

Kontrollér at bilen er kompatibel med Android Auto, og at Android Auto er slått på.