Skärmar och appar på Android Auto

Se hur Android Autos skärm ser ut och var allt finns.

1. Appstartaren: Du kan komma åt andra appar genom att trycka på appstartaren . Där hittar du de välbekanta appikonerna.

2. Mikrofon: Ett sätt att prata med Google är att trycka på mikrofonen Tala. Ett annat sätt att prata med Google är att säga ”Hey Google”. Vissa bilar har även en röstkommandoknapp på ratten som du kan hålla nedtryckt för att prata med Google. Titta i användarhandboken eller fråga biltillverkaren om du vill ha mer information.

3. Senaste apparna: Här visas dina senast använda appar för navigering, media och kommunikation samt en app till.

4. Statusområde: I det här området visas tid, signalstyrka och batteristatus. Cirkeln med en siffra visas och anger hur många missade samtal, meddelanden eller varningar som finns i aviseringscentret. Tryck på cirkeln för att öppna aviseringscentret.

Appstartaren

Så här ser appstartaren ut.

På flera av ikonerna visas Google-assistentens märke. När du trycker på ikonen utför assistenten en uppgift som att ge dig väderleksrapporten, läsa upp nyheterna eller ställa in en påminnelse åt dig.

1. I appstartaren visas översiktsikonen  så att du kan återgå till Android Auto-översikten.
Om du vill se mediereglage och vägbeskrivningar när du använder en app på helskärm kan du aktivera Visa snabbinställningar för appar i Android Auto-inställningarna Inställningar på telefonen.