Ställa in Android Auto

Här får du några tips om hur du kommer igång om du använder Android Auto för första gången:

Viktigt! Android Auto Android Auto är integrerat i telefonen. Ingen nedladdning behövs.

Android Auto på bilens skärm (med en USB-sladd)

Steg 1. Förbered telefonen och bilen
  1. Kontrollera att telefonen uppfyller minimikraven.
  2. Bekräfta att bilen är kompatibel med Android Auto. Om du är osäker kontaktar du din lokala bilhandlare eller biltillverkaren.
  3. Kontrollera att telefonen är inom nätverket för mobildata. (Du bör ha staplar som visar att du har täckning, som exempelvis .)

Viktigt! Android Auto Android Auto är integrerat i telefonen. Ingen nedladdning behövs.

Steg 2. Anslut telefonen

Viktigt: Se till att bilen är i parkeringsläget (P) med infotainmentsystemet påslaget och ge dig tid att konfigurera Android Auto innan du börjar köra.
  1. Anslut en USB-kabel till fordonets USB-port och anslut sedan den andra änden av kabeln till telefonen.
  2. Konfigurera Android Auto enligt anvisningarna på skärmen. (Telefonen kan be dig att uppdatera Android Auto innan du fortsätter.) Du hittar mer information i användarmanualen för fordonet eller så kontaktar du biltillverkaren.

Kör försiktigt! Var uppmärksamhet på vägen och trafikförhållandena och följ alltid gällande trafikregler.

Android Auto på bilens skärm (trådlös)

Steg 1. Förbered telefonen och bilen

1. Kontrollera att telefonen uppfyller minimikraven.
  2. Bekräfta att bilen är kompatibel med trådlöst Android Auto. Om du är osäker kontaktar du din lokala bilhandlare eller biltillverkaren.
  3. Kontrollera att telefonen är inom nätverket för mobildata. (Du bör ha staplar som visar att du har täckning, som exempelvis .)

Viktigt! Android Auto Android Auto är integrerat i telefonen. Ingen nedladdning behövs.

Steg 2. Anslut telefonen

Första gången du ansluter trådlöst måste du parkoppla telefonen och bilen via Bluetooth.

Viktigt! Bästa resultat får du om du aktiverar Bluetooth, wifi och platstjänster på telefonen medan du slutför konfigureringen. Se till att bilen är i parkeringsläget (P) med infotainmentsystemet påslaget och ge dig tid att konfigurera Android Auto innan du börjar köra.

1. Navigera till Bluetooth-menyn på telefonen (du hittar den i telefonens Inställningar ).
  2. Håll röstkommandoknappen på ratten nedtryckt för att öppna menyn och parkoppla en ny telefon. Om menyn inte visas läser du anvisningarna från biltillverkaren.
  3. Följ anvisningarna på skärmen för att parkoppla telefonen med bilen via Bluetooth. (Telefonen kan be dig att uppdatera Android Auto innan du fortsätter.) Du hittar mer information i användarmanualen för fordonet eller så kontaktar du biltillverkaren.

Steg 3. Starta Android Auto

När du har parkopplat telefonen med bilen via Bluetooth bör Android Auto startas inom några sekunder. Annars startar du Android Auto genom att följa anvisningarna på skärmen. Du kan behöva trycka på Android Auto Android Auto på bilens skärm.

Kör försiktigt! Var uppmärksamhet på vägen och trafikförhållandena och följ alltid gällande trafikregler.

Felsökning

Om du inte kan ansluta telefonen till bilen via en USB-kabel eller trådlöst med Bluetooth kontrollerar du om det finns kompatibilitets- eller anslutningsproblem eller så kontaktar du biltillverkaren.

Kör försiktigt! Var uppmärksamhet på vägen och trafikförhållandena och följ alltid gällande trafikregler.

Mer information finns i Android Auto-gruppen