Android Auto instellen

Gebruik je Android Auto voor het eerst? Hier zijn enkele stappen om aan de slag te gaan:

Belangrijk: Android Auto Android Auto is geïntegreerd in telefoons. Je hoeft dit niet te downloaden.

Android Auto op het scherm van je auto (met een USB-kabel)

Stap 1. Bereid je telefoon en auto voor
  1. Ga na of je telefoon aan de minimale vereisten voldoet.
  2. Check of je auto compatibel is met Android Auto. Neem contact op met je lokale autodealer of de fabrikant van je voertuig als je het niet zeker weet.
  3. Zorg dat je telefoon zich binnen het bereik van je mobiele gegevensnetwerk bevindt. (Er moeten balkjes in beeld staan die aangeven dat je bereik hebt, zoals .)

Belangrijk: Android Auto Android Auto is geïntegreerd in telefoons. Je hoeft dit niet te downloaden.

Stap 2. Koppel je telefoon

Belangrijk: Zorg dat je auto in de parkeerstand (P) staat en dat het infotainmentsysteem aanstaat. Neem voldoende tijd om Android Auto in te stellen voordat je gaat rijden.
  1. Sluit een USB-kabel aan op de USB-poort van je voertuig en sluit het andere uiteinde van de kabel daarna aan op je telefoon.
  2. Volg de instructies op het scherm om Android Auto in te stellen. (Je telefoon kan je vragen Android Auto te updaten voordat je doorgaat.) Check voor meer informatie de gebruikershandleiding van het voertuig of neem contact op met de fabrikant van het voertuig.

Rijd veilig. Let op de weg en de rij-omstandigheden en houd je altijd aan de toepasselijke wetgeving.

Android Auto op het scherm van je auto (draadloos)

Stap 1. Bereid je telefoon en auto voor

1. Ga na of je telefoon aan de minimale vereisten voldoet.
  2. Check of je auto compatibel is met draadloze verbinding met Android Auto. Neem contact op met je lokale autodealer of de fabrikant van het voertuig als je het niet zeker weet.
  3. Zorg dat je telefoon zich binnen het bereik van je mobiele gegevensnetwerk bevindt. (Er moeten balkjes in beeld staan die aangeven dat je bereik hebt, zoals .)

Belangrijk: Android Auto Android Auto is geïntegreerd in telefoons. Je hoeft dit niet te downloaden.

Stap 2. Koppel je telefoon

De eerste keer dat je draadloos verbinding maakt, moet je je telefoon en auto koppelen via bluetooth.

Belangrijk: Voor een optimaal resultaat laat je de bluetooth-, wifi- en locatieservices van je telefoon aanstaan tijdens het afronden van de instelling. Zorg dat je auto in de parkeerstand (P) staat en dat het infotainmentsysteem aanstaat. Neem voldoende tijd om Android Auto in te stellen voordat je gaat rijden.

1. Ga op je telefoon naar het menu Bluetooth (je vindt dit in de Instellingen  van je telefoon).
  2. Houd op je stuur de knop voor spraakopdrachten ingedrukt om het menu te openen en een nieuwe telefoon te koppelen. Als je geen menu krijgt, check je de instructies van de autofabrikant.
  3. Volg de instructies op het scherm om je telefoon via bluetooth aan je auto te koppelen. (Je telefoon kan je vragen Android Auto te updaten voordat je doorgaat.) Check voor meer informatie de gebruikershandleiding van het voertuig of neem contact op met de fabrikant van het voertuig.

Stap 3. Start Android Auto

Zodra je telefoon via bluetooth aan je auto is gekoppeld, start Android Auto binnen een paar seconden. Volg anders de aanwijzingen op het scherm om Android Auto te starten. Je moet misschien op Android Auto Android Auto op het scherm van je auto tikken.

Rijd veilig. Let op de weg en de rij-omstandigheden en houd je altijd aan de toepasselijke wetgeving.

Problemen oplossen

Als je je telefoon niet via een USB-kabel of draadloos via bluetooth kunt verbinden met je auto, check je of er compatibiliteits- en verbindingsproblemen zijn of neem je contact op met de fabrikant van je voertuig.

Rijd veilig. Let op de weg en de rij-omstandigheden en houd je altijd aan de toepasselijke wetgeving.

Ga voor meer informatie naar de Android Auto-community.