Brug systemet til notifikationer om COVID-19-eksponering på din Android-telefon

Du kan få hjælp til at finde ud af, om du har været i kontakt med en person, som har angivet, at vedkommende har COVID-19, ved at aktivere notifikationer om eksponering. Hvis du ombestemmer dig, kan du deaktivere dette.

Hvis du vil bruge systemet, skal du enten downloade en officiel app fra sundhedsmyndighederne i dit område eller, hvis systemet understøttes i dit område, aktivere det direkte i indstillingerne på din enhed.

• Hvis du har COVID-19, kan du angive det i systemet til notifikationer om eksponering for at hjælpe med at underrette de personer, du har været i kontakt med.
  • Hvis du har været i kontakt med en person, der har angivet, at vedkommende har COVID-19, underretter appen dig muligvis og giver dig yderligere instruktioner.

Sådan modtog din telefon opdateringen

Din Android-telefon modtager jævnligt opdateringer i baggrunden. Systemet til notifikationer om eksponering blev introduceret i en opdatering til Google Play-tjenester. Denne opdatering aktiverede ikke automatisk notifikationer om eksponering eller nogen funktioner i forbindelse med notifikationer om eksponering.

Notifikationer om eksponering fungerer kun, hvis du har tilvalgt dette system. Du kan altid deaktivere det, hvis du ombestemmer dig.

De fleste Android-telefoner modtager denne opdatering. Nogle Huawei-telefoner modtager muligvis ikke opdateringen.

Du skal bruge følgende for at komme i gang

Nogle sundhedsmyndigheder udvikler tilpassede apps, nogle tilpasser en skabelonapp fra Google, og nogle giver dig mulighed for at aktivere notifikationer om eksponering direkte i indstillingerne på din enhed.

Download en officiel app

Hvis sundhedsmyndighederne i dit område har en officiel app, kan du downloade den i Play Butik.

Apps, der fungerer sammen med systemet til notifikationer om eksponering, har dette badge . Apps, der ikke har badget, anvender ikke systemet til notifikationer om eksponering.

Sådan downloader du en officiel app:

1. Find tilgængelige apps for dit område.
  2. Hvis der er en tilgængelig app, skal du downloade den i Play Butik.
Appen fortæller dig, hvordan du aktiverer notifikationer om eksponering. Kontakt appudvikleren for at få hjælp til appen.

Konfigurer notifikationer om eksponering via indstillingerne på din enhed

Hvis systemet til notifikationer om eksponering understøttes i dit område, kan du aktivere det direkte i indstillingerne på din Android-enhed.

1. Åbn appen Indstillinger på din Android-enhed.
  2. Tryk på Google efterfulgt af Notifikationer om COVID-19-eksponering efterfulgt af Tilføj et område.
    • Hvis dit område understøtter notifikationer om eksponering via Indstillinger, behøver du ikke at downloade en separat app.

Tjek eller skift telefonindstillinger

Sådan fungerer notifikationer om eksponering

Når du har tilvalgt systemet til notifikationer om eksponering, genererer systemet vilkårlige id'er på din enhed. Din telefons vilkårlige id'er udskiftes hvert 10. til 20. minut for at undgå sporing.

Din telefon deler i baggrunden via Bluetooth disse vilkårlige id'er med de telefoner i nærheden af dig, hvor notifikationer om eksponering også er aktiveret. Når din telefon registrerer et vilkårligt id fra en anden enhed, registrerer og gemmer den id'et.

Hvis en person rapporterer, at vedkommende har COVID-19, og vedkommendes id er gemt på din telefon, giver appen dig besked om, hvad du skal gøre.

Sådan fastlægges eksponering

Sundhedsmyndighederne afgør, hvilke faktorer der kan indikere eksponering.

Hvis du har været i kontakt med en person, der har angivet, at vedkommende har COVID-19, deler systemet muligvis oplysninger med henblik på at afgøre, om kontakten opfylder kriterierne for eksponering, heriblandt følgende:

• Den dato, hvor den pågældende kontakt fandt sted.
  • Varigheden af kontakten.
  • Hvor stærkt Bluetooth-signalet var, da kontakten blev registreret.

Selve systemet til notifikationer om eksponering anvender ikke din placering.

Sådan beskytter systemet til notifikationer om eksponering dine personlige oplysninger

Du vælger selv at bruge systemet og dele dine data

Systemet fungerer kun, hvis du vælger at bruge det. Du bestemmer, om du vil modtage notifikationer om eksponering, og du bestemmer, om og hvornår du vil dele dine data. Hvis du har COVID-19, kan du vælge at dele dine vilkårlige id'er for at hjælpe med at underrette andre om mulig eksponering.

Din identitet kan hverken ses af Google, Apple eller nogen andre brugere

Alle de matches, der registreres af systemet til notifikationer om eksponering, sker på din enhed. Det betyder, at det kun er dig og sundhedsmyndighederne, der ved, at du har COVID-19 eller har været i kontakt med en person, der har angivet, at vedkommende har COVID-19. Din identitet deles aldrig med Apple, Google eller andre brugere.

Din placering spores ikke

Systemet til notifikationer om eksponering hverken indsamler eller anvender placeringsdata fra din enhed. Det anvender Bluetooth, som kan bruges til at registrere, om to enheder er i nærheden af hinanden – uden at afsløre, hvor enhederne er.

Appen fra sundhedsmyndighederne har heller ikke tilladelse til at bruge din telefons placering eller spore din placering i baggrunden.

Få flere oplysninger om, hvorfor placering skal være aktiveret, før notifikationer om eksponering fungerer i Android 10 eller ældre.

Systemet kan kun anvendes af sundhedsmyndighederne

Det er kun apps fra sundhedsmyndighederne, som kan anvende systemet. Apps fra sundhedsmyndighederne skal opfylde visse kriterier vedrørende privatliv, sikkerhed og brug af data.

Andre muligheder

Deaktiver notifikationer om eksponering

Notifikationer om eksponering er som standard deaktiveret.

Hvis du har tilvalgt funktionen og efterfølgende har ombestemt dig, kan du deaktivere den i Indstillinger på din Android-telefon eller afinstallere appen fra sundhedsmyndighederne.
Vigtigt! Når du har deaktiveret denne funktion, får du ikke besked, hvis du har været eksponeret for COVID-19.
  1. Åbn appen Indstillinger på din Android-enhed.
  2. Tryk på Google efterfulgt af Notifikationer om COVID-19-eksponering.
  3. Deaktiver Notifikationer om eksponering.
Slet din eksponeringshistorik
Når du har tilvalgt systemet, kan du slette de vilkårlige id'er, der er gemt på din enhed. De slettes desuden automatisk efter 14 dage. Du kan ikke slette de vilkårlige id'er, der er gemt på andres enheder, eller som du har delt med en app.
Vigtigt! Når du har slettet disse data, vil du ikke få besked, hvis du har været eksponeret for COVID-19.
  1. Åbn appen Indstillinger på din Android-enhed.
  2. Tryk på Google efterfulgt af Notifikationer om COVID-19-eksponering.
  3. Tryk på Slet vilkårlige id'er efterfulgt af Slet
Få hjælp til appen fra sundhedsmyndighederne
Kontakt appudvikleren for at få hjælp til din app.
Hvis du har været i kontakt med en person, der har angivet, at vedkommende har COVID-19
Du får muligvis en notifikation fra sundhedsmyndighedernes app om, at du har været eksponeret for COVID-19. Hvis du får en notifikation, fortæller appen dig, hvad du skal gøre.
Hvis du har COVID-19

Du kan angive, at du har COVID-19, i appen fra sundhedsmyndighederne.

Din app beder dig muligvis om at dele dine vilkårlige id'er. Dette hjælper sundhedsmyndighederne med at underrette andre.

Din app kan derefter tjekke, om dine vilkårlige id'er er gemt på andres enheder. Den underretter muligvis andre, der har været i kontakt med dig. Din identitet afsløres ikke.