Utilitzar el sistema de notificacions d'exposició a la COVID-19 en un telèfon Android

Per ajudar-te a saber si has estat exposat a algú que ha informat que tenia la COVID-19, pots activar les notificacions d'exposició. Si canvies d'opinió, pots desactivar-les.

Per fer servir aquest sistema, has de baixar una aplicació oficial de l'autoritat de salut pública del govern de la teva regió.

• Si tens la COVID-19, pots compartir aquesta informació amb l'aplicació per avisar les persones amb qui has estat en contacte.
  • Si has estat exposat a algú que ha indicat que té la COVID-19, l'aplicació t'ho notificarà i et proporcionarà més instruccions.

Com s'ha actualitzat el telèfon

El telèfon Android rep actualitzacions en segon pla de manera periòdica. El sistema de notificacions d'exposició s'ha introduït en una actualització de Serveis de Google Play.

De manera predeterminada, el sistema està desactivat. Aquesta tecnologia només funciona si decideixes activar-la. Si canvies d'opinió, pots desactivar-la en qualsevol moment.

La majoria dels telèfons Android reben aquesta actualització. És possible que alguns telèfons Huawei no rebin l'actualització.

Què necessites per començar

Baixar una aplicació oficial

En primer lloc, baixa una aplicació oficial de l'autoritat de salut pública del govern de la teva regió (si n'hi ha alguna de disponible). Les aplicacions oficials tenen una insígnia de notificacions d'exposició . Les aplicacions que no tenen aquesta insígnia no utilitzen el sistema de notificacions d'exposició.

Si una aplicació està disponible a la teva regió, pots baixar-la des de Play Store. Cerca "notificacions d'exposició" o el nom de l'aplicació.

L'aplicació t'indicarà com pots activar les notificacions d'exposició. Per obtenir ajuda amb l'aplicació, pots contactar amb el seu desenvolupador.

Comprovar o canviar la configuració del telèfon

Com funcionen les notificacions d'exposició

Quan hagis activat el sistema de notificacions d'exposició, generarà identificadors aleatoris al dispositiu. Per evitar que es faci un seguiment, l'identificador aleatori del telèfon canvia cada 10-20 minuts.

El telèfon funciona en segon pla per compartir aquests identificadors aleatoris a través de Bluetooth amb els telèfons del teu voltant que també tenen les notificacions d'exposició activades. Quan el teu telèfon detecta l'identificador aleatori d'un altre dispositiu, el registra i l'emmagatzema.

Si algú informa que té la COVID-19 i el seu identificador està emmagatzemat al teu telèfon, l'aplicació t'indicarà els passos que has de seguir.

Com determina l'aplicació l'exposició

Les autoritats de salut pública del teu govern determinen quins factors poden indicar una exposició.

Si l'aplicació detecta que has estat en contacte amb algú que ha informat que tenia la COVID-19, el sistema pot compartir la informació següent amb l'aplicació:

• el dia en què es va produir el contacte
  • la durada del contacte
  • la intensitat del senyal de Bluetooth del contacte

L'aplicació de l'autoritat de salut pública no pot utilitzar la ubicació del teu telèfon.

El sistema de notificacions d'exposició no utilitza la teva ubicació ni comparteix les identitats d'altres usuaris amb l'aplicació, Google o Apple.

Com protegeix la teva privadesa el sistema de notificacions d'exposició

Ets tu qui decideix utilitzar el sistema i compartir les dades

Aquest sistema només funciona si decideixes utilitzar-lo. Tu controles si reps notificacions d'exposició, i tu decideixes si vols compartir les teves dades i quan vols compartir-les. Si tens la COVID-19, pots triar compartir els identificadors aleatoris amb l'aplicació.

Ni Google, ni Apple ni cap altre usuari poden veure la teva identitat

Tot el procés de cerca de coincidències de les notificacions d'exposició té lloc al teu dispositiu. Per tant, només tu i l'aplicació sabeu si informes que tens la COVID-19 o si has estat exposat a algú que ha informat que tenia la COVID-19. La teva identitat no es comparteix en cap moment amb altres usuaris, amb Apple ni amb Google.

No es fa el seguiment de la teva ubicació

El sistema de notificacions d'exposició no recull ni utilitza la ubicació del teu dispositiu. Fa servir el Bluetooth, que es pot utilitzar per detectar si dos dispositius es troben a prop l'un de l'altre sense revelar-ne la ubicació.

L'aplicació de l'autoritat de salut pública no pot utilitzar la ubicació del teu telèfon ni fer-ne un seguiment en segon pla.

Obtén informació sobre per què la ubicació ha d'estar activada perquè les notificacions d'exposició funcionin.

Només les autoritats de salut pública poden utilitzar aquest sistema

Només poden fer servir el sistema les aplicacions oficials d'autoritats de salut pública. Les seves aplicacions han de complir uns criteris específics sobre privadesa, seguretat i ús de dades.

Altres coses que pots fer

Desactivar les notificacions d'exposició

De manera predeterminada, les notificacions d'exposició estan desactivades.

Si les has activat però has canviat d'opinió, pots desactivar-les a la configuració del telèfon Android o desinstal·lar l'aplicació de l'autoritat de salut pública.
Important: si desactives aquesta funció, no rebràs cap notificació en el cas que hagis estat exposat a la COVID-19.
  1. Al dispositiu Android, obre l'aplicació Configuració.
  2. Toca Google i després Notificacions d'exposició a la COVID-19.
  3. Desactiva les notificacions d'exposició.
Suprimir l'historial d'exposicions
Després d'activar el sistema, pots suprimir els identificadors aleatoris emmagatzemats al dispositiu. A més, se suprimeixen automàticament un cop transcorreguts 14 dies. No pots suprimir els identificadors aleatoris emmagatzemats als dispositius d'altres persones o que hagis compartit amb una aplicació.
Important: si suprimeixes aquestes dades, no se't notificarà en el cas que hagis estat exposat a la COVID-19.
  1. Al dispositiu Android, obre l'aplicació Configuració.
  2. Toca Google i després Notificacions d'exposició a la COVID-19.
  3. Toca Suprimeix els identificadors aleatoris i després Suprimeix
Obtenir ajuda amb l'aplicació de l'autoritat de salut pública
Per obtenir ajuda amb l'aplicació, pots contactar amb el seu desenvolupador.
Si has estat exposat a algú que ha informat que tenia la COVID-19
És possible que rebis una notificació de l'aplicació de l'autoritat de salut pública que t'informi que has estat exposat a la COVID-19. Si reps una notificació, l'aplicació t'indicarà els passos que has de seguir.
Si tens la COVID-19

Et recomanem que informis que tens la COVID-19 a l'aplicació de l'autoritat de salut pública.

És possible que l'aplicació et demani que comparteixis els teus identificadors aleatoris. Això ajuda l'autoritat de salut pública a notificar-ho a altres persones.

A continuació, l'aplicació pot comprovar si els teus identificadors aleatoris estan emmagatzemats en dispositius d'altres persones. És possible que avisi les persones que hagin estat en contacte amb tu. Aquestes persones no coneixeran la teva identitat.