Een bedtijdplanning instellen

Met de Klok-app kun je een consistent slaapschema beheren en je voorbereiden om te gaan slapen.

Een tijd instellen voor bedtijd en wakker worden

Als je instelt hoe laat je naar bed wilt gaan en wakker wilt worden, kun je bekijken hoeveel slaap je krijgt. De wekker die is gezet op het tabblad Bedtijd, wordt ook op het tabblad Wekker weergegeven.

1. Open de Klok-app Klok
  2. Tik op Bedtijd.
  3. Tik op de kaart Schema op de tijd onder Bedtijd.
  4. Stel een bedtijd in en de dagen waarop je je bedtijdroutine wilt gebruiken.
  5. Selecteer een van de volgende opties:
  6. Tik op de tijd onder Wakker worden.
  7. Stel een wektijd in en de dagen waarop je de wekker wilt gebruiken.
  8. Selecteer een van de volgende opties:
    • Zonsopgangwekker: Laat je scherm vijftien minuten voordat de wekker afgaat langzaam helderder worden.
    • Geluid: Kies je wekkergeluid.
    • Trillen: Schakel de trilfunctie voor je wekker in.
    • Google Assistent-routine: Kies wat je de Assistent wilt laten doen als je wakker wordt. Meer informatie over routines
Naar rustige geluiden luisteren
Je kunt rustgevende muziek afspelen via verschillende media-apps om makkelijker in slaap te vallen. De slaapgeluiden worden alleen afgespeeld als je ze inschakelt.
  1. Open de Klok-app Klok
  2. Tik op Bedtijd.
  3. Tik bij 'Geluiden in slaapstand' op het huidige geluid of op Een ander geluid kiezen.
  4. Kies welke app je wilt gebruiken en naar welk geluid je wilt luisteren. Je kunt ook geluiden op je apparaat gebruiken. Meer informatie over hoe je media van andere apps kunt gebruiken
Je recente activiteit tijdens bedtijd checken

Belangrijk: Als je deze functie wilt gebruiken, moet je de app Digitaal welzijn gebruiken.

Je kunt zien welke apps je tijdens je geplande bedtijd gebruikt en een schatting bekijken van hoeveel tijd je in bed doorbrengt. De tijd die je in bed doorbrengt, is gebaseerd op wanneer je telefoon zich zonder te bewegen in een donkere ruimte bevindt. Voor de beste resultaten moet je apparaat tijdens de geplande bedtijd ingeschakeld en in je slaapkamer zijn.

• Deze activiteit bekijken: De apps Klok en Digitaal welzijn hebben toegang tot je dagelijkse app-gebruik, bewegings- en lichtdetectie tijdens je geplande bedtijd en je tijdzonegeschiedenis.
  • Meer informatie over een specifieke dag bekijken: Tik op de tijdsduur die boven het diagram wordt weergegeven, bijvoorbeeld 18 minuten. Je ziet ook app-iconen naast de bestede tijd. Als je je apparaat tijdens de geplande bedtijd niet hebt gebruikt, staat er 'Telefoon niet gebruikt'.
  • Geen gegevens in het diagram: Zorg ervoor dat je 'Bedtijdplanning gebruiken' hebt ingeschakeld en dat je de Klok-app toestemming hebt gegeven om je gegevens te gebruiken. Als je rechten wilt beheren, tik je op de kaart 'Recente activiteit tijdens bedtijd' op Menu Meer en dan Gegevens beheren.

Je hoest- en snurkgegevens checken op Pixel-telefoons

Belangrijk: De app voor digitaal welzijn is niet bedoeld voor medische doeleinden. De app is bedoeld om informatie te geven die je kan helpen een balans op het gebied van technologie te vinden die bij je past. Neem contact op met een zorgverlener als je twijfels hebt over je gezondheid. Google garandeert niet dat je deze functie kunt gebruiken om bepaalde resultaten te bereiken.

De gegevens van je klok checken

1. Open de klok van je telefoon.
  2. Tik op Bedtijd .

Tip: Als dit de eerste keer is dat je de functie Bedtijdstand gebruikt, tik je onder Hoest- en snurkactiviteit tonen op Doorgaan En dan Toestaan.

Tip: Als je op Bedtijd tikt, kun je schakelen tussen Bedtijdactiviteit en Hoesten en snurken.

Je gegevens via digitaal welzijn checken

1. Tik op je telefoon op de app Instellingen.
  2. Tik op Digitaal welzijn en ouderlijk toezicht.
  3. Tik onder Hoest- en snurkactiviteit tonen op Doorgaan.

Tip: De volgende keer dat je de app voor digitaal welzijn opent, vind je je hoest- en snurkgegevens onder Bedtijdstand.

Je gegevens zoeken

1. Tik in het startscherm van je telefoon op Zoeken.
  2. Typ 'hoesten'.
  3. Tik op Hoesten en snurken om de app voor digitaal welzijn te openen.

Je gegevens wissen

Belangrijk: Als je deze functie wilt gebruiken, moet je de app Digitaal welzijn gebruiken.

Als je de gebruiksgegevens van je apparaat, je gegevens van de bedtijdsensor en je tijdzonegeschiedenis wilt wissen, verwijder je de toestemming voor het gebruik van deze gegevens:

1. Open de Klok-app Klok
  2. Tik op Bedtijd.
  3. Tik naast 'Recente activiteit tijdens bedtijd' op Meer Meer.
  4. Tik op Gegevens beheren
  5. Kies welke gegevens je wilt wissen door op een van de volgende opties te tikken:
    • Dagelijkse gegevens over apparaatgebruik.
    • Sensorgegevens tijdens bedtijd.
    • Tijdzonegeschiedenis.
    • Klok: Je kunt rechten behouden in de app Digitaal welzijn als je de gegevens uit de Klok-app verwijdert.
Je geplande afspraken voor morgen checken

Belangrijk: Deze functie is niet beschikbaar voor agenda's met werk- of schoolaccounts.

Gebruik de agenda onderaan het tabblad 'Bedtijd' om je wekker te zetten vóór je afspraken van de volgende dag. Je kunt de kaart 'Geplande afspraken' aan je Google-agenda koppelen door toegang tot je agenda te geven als je 'Bedtijdstand' gebruikt. Alle agenda's die je in Google Agenda bekijkt, worden ook weergegeven op het tabblad 'Bedtijd'.

Je scherm donker houden als het bedtijd is
Je kunt in de bedtijdstand voorkomen dat je scherm altijd aan staat.
  1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Digitaal welzijn en ouderlijk toezicht en dan Bedtijdstand en dan Aanpassen.
  3. Schakel Het scherm donker houden in.
Je lokale weersvoorspelling toevoegen aan een wekker
Je kunt weersinformatie bekijken als je wekker afgaat.
  1. Open de Klok-app Klok op je apparaat.
  2. Tik onderaan op Toevoegen plus als je een wekker wilt toevoegen.
  3. Selecteer Weersvoorspelling.
    • Als je de wekker stopt, wordt de voorspelling weergegeven.

Tip: Zorg dat je Klok-app toegang tot je locatie heeft.