Geavanceerde netwerkinstellingen beheren op uw Android-telefoon

U kunt netwerkinstellingen wijzigen, zoals automatische verbindingen, toegang met datalimiet, proxyinstellingen en meer.

Belangrijk: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 10 en hoger. Bekijk meer informatie over hoe je je Android-versie controleert.

Een proxy instellen om telefoons te verbinden
  1. Open de app Instellingen op uw apparaat.
  2. Tik op Netwerk en internet En dan Wifi.
  3. Tik op een netwerk.
  4. Tik bovenaan op Bewerken Bewerken En dan Geavanceerde opties.
  5. Tik onder 'Proxy' op de pijl-omlaag Pijl-omlaag. Kies het configuratietype.
  6. Geef zo nodig de proxy-instellingen op.
  7. Tik op Opslaan.

Wanneer u een proxy moet gebruiken

Een proxy is vergelijkbaar met een poort of tunnel tussen telefoons. U kunt bijvoorbeeld verbinding maken via een proxy als u vanuit huis verbinding maakt met het netwerk van uw bedrijf.
Datagebruik beheren via wifi met een datalimiet
  1. Verbind uw telefoon met wifi.
  2. Open de app Instellingen op uw telefoon.
  3. Tik op Netwerk en internet En dan Wifi.
  4. Tik op het wifi-netwerk waarmee u verbinding heeft.
  5. Tik op Geavanceerd En dan Met datalimiet En dan Behandelen als wifi met datalimiet.

Wanneer u een wifi-netwerk met datalimiet moet gebruiken

Als uw netwerk een datalimiet heeft, kunt u instellen dat uw wifi een datalimiet heeft. Als uw netwerk een datalimiet heeft, heeft u meer controle over hoeveel data uw telefoon gebruikt via downloads en andere apps.
Het MAC-adres van uw telefoon zoeken
  1. Open de app Instellingen op uw telefoon.
  2. Tik op Over de telefoon.
  3. Scroll omlaag naar 'MAC-adres voor wifi'.

Telefoons met Android 10 en hoger hebben een ander MAC-adres. Zo kunt u dit zoeken:

1. Schakel wifi in.
  2. Open de app Instellingen op uw telefoon.
  3. Tik op Netwerk en internet en dan Wifi.
  4. Tik naast uw netwerk op Instellingen Instellingen en dan Geavanceerd.
  5. Scroll omlaag naar 'MAC-adres'.
Tip: Als u ouderlijk toezicht voor uw netwerk instelt, neemt u beide MAC-adressen op.
Privé-DNS

Belangrijk: Uw telefoon maakt standaard gebruik van privé-DNS voor alle netwerken die privé-DNS kunnen gebruiken. We raden u aan om privé-DNS ingeschakeld te houden.

Als u privé-DNS wilt in- of uitschakelen, of als u de instellingen ervan wilt wijzigen, gaat u als volgt te werk:

1. Open de app Instellingen op uw telefoon.
  2. Tik op Netwerk en internet En dan Geavanceerd En dan Privé-DNS.
  3. Kies een optie:
    • Uit
    • Automatisch
    • Hostnaam van privé-DNS-provider
Tip: Met privé-DNS worden alleen DNS-vragen en -antwoorden beveiligd. De functie biedt verder geen bescherming.
Meer wifi-instellingen wijzigen
  1. Open de app Instellingen op uw telefoon.
  2. Tik op Netwerk en internet En dan Wifi.
  3. Tik onderaan op Wifi-voorkeuren.
  4. Tik op een optie. (Opties kunnen verschillen per telefoon en Android-versie.)
    • Wifi automatisch inschakelen: Zorg dat wifi automatisch wordt ingeschakeld in de buurt van opgeslagen netwerken. Meer informatie over opgeslagen netwerken
    • Verbinding maken met open netwerken: Maak automatisch verbinding met open netwerken van hoge kwaliteit. Meer informatie over automatisch verbinding maken
    • Meldingen van open netwerk: Ontvang een melding als automatisch verbinding maken met open netwerken van hoge kwaliteit niet beschikbaar is.
    • Geavanceerd
      • Certificaten installeren: Met digitale certificaten kan uw telefoon worden geïdentificeerd. Meer informatie over certificaten
      • Provider van netwerkbeoordelingen: Bekijk welke service wordt gebruikt om wifi-netwerken voor uw telefoon te beoordelen.
      • Wifi Direct: Laat uw telefoon zonder netwerk verbinding maken met andere apparaten die Wifi Direct kunnen gebruiken.
      • Als u een oudere versie van Android gebruikt, kunt u ook kiezen uit:

• WPS-knop: Hiermee schakelt u beveiligde configuratie voor wifi (WPS) in voor netwerken die geschikt zijn voor WPS.
        • WPS-pin: Hier kunt u de pincode voor de beveiligde configuratie voor wifi (WPS) opgeven.