Administrer avancerede netværksindstillinger på din Android-telefon

Du kan ændre netværksindstillinger som f.eks. automatiske forbindelser, forbrugsafregnet adgang, proxyindstillinger m.m.

Vigtigt!

Administrer dataforbrug med forbrugsafregnet Wi-Fi
  1. Opret forbindelse til Wi-Fi på din telefon eller tablet.
  2. Åbn appen Indstillinger på din enhed.
  3. Tryk på Netværk og internet Og så Internet.
  4. Tryk på det Wi-Fi-netværk, du har forbindelse til.
  5. Tryk på Netværksforbrug Og så Håndter som forbrugsbaseret netværk.

Hvornår skal du bruge forbrugsafregnet Wi-Fi?

Hvis dit netværk har en datagrænse, kan du indstille Wi-Fi til forbrugsafregnet. Når dit netværk er forbrugsafregnet, kan du nemmere administrere, hvor meget data din telefon eller tablet bruger på downloads og andre apps.
Sådan finder du din telefons MAC-adresse
  1. Åbn appen Indstillinger på din enhed.
  2. Tryk på .
  3. Rul ned til "MAC-adresse for Wi-Fi".

Enheder med Android 10 eller nyere har en anden MAC-adresse. Sådan finder du den:

1. Aktivér Wi-Fi.
  2. Åbn appen Indstillinger på din enhed.
  3. Tryk på Netværk og internet og derefter Internet.
  4. Ud for dit netværk skal du trykke på Indstillinger Indstillinger.
  5. Rul ned til "Tilfældig MAC-adresse".
Tip! Hvis du skal konfigurere forældreindstillinger på dine netværk, skal du inkludere begge MAC-adresser.
Privat DNS

Vigtigt! Din enhed anvender som standard privat DNS på alle netværk, der understøtter privat DNS. Vi anbefaler, at du ikke deaktiverer privat DNS.

Du kan slå privat DNS til og fra eller ændre indstillingerne for den. Sådan gør du:

1. Åbn appen Indstillinger på din enhed.
  2. Tryk på Netværk og internet Og så Privat DNS.
  3. Vælg en af mulighederne:
    • Fra
    • Automatisk
    • Hostname for privat DNS-udbyder
  4. Tryk på Gem.
Tip! Privat DNS hjælper kun med at beskytte DNS-spørgsmål og -svar. Det beskytter ikke mod andet.
Skift flere Wi-Fi-indstillinger
  1. Åbn appen Indstillinger på telefonen.
  2. Tryk på Netværk og internet Og så Internet.
    • Hvis du ikke kan finde netværket, kan du søge efter den indstilling, du vil ændre. Hvis du stadig ikke kan finde den, kan du få hjælp af enhedsproducenten.
  3. Tryk på Netværkspræferencer nederst på skærmen.
  4. Tryk på en af valgmulighederne. Valgmulighederne varierer, alt efter hvilken telefon og Android-version du har.
    • Aktivér Wi-Fi automatisk Aktivér Wi-Fi automatisk, når gemte netværk er inden for rækkevidde. Få flere oplysninger om gemte netværk.
    • Notifikation om åbne netværk Få en notifikation, hvis det ikke er muligt at oprette forbindelse til åbne netværk af høj kvalitet.
    • Avanceret
      • Installer certifikater: Digitale certifikater kan identificere din telefon. Få oplysninger om certifikater.
      • Wi-Fi Direct: Lad din telefon oprette forbindelse uden et netværk til andre enheder, der kan bruge Wi-Fi Direct.
      • Hvis du bruger en ældre version af Android, kan du også vælge mellem:

• WPS-trykknap: Aktivér Wi-Fi-beskyttet konfiguration (WPS, Wi-FI Protected Setup) for et WPS-kompatibelt netværk.
        • Indtastning af WPS-pinkode: Angiv pinkoden til den Wi-Fi-beskyttede konfiguration (WPS, Wi-Fi Protected Setup).