Gestionar la configuració de xarxa avançada al telèfon Android

Pots canviar la configuració de la xarxa, com ara les connexions automàtiques, l'accés d'ús mesurat, la configuració del servidor intermediari i molt més.

Important: alguns d'aquests passos només funcionen amb Android 10 i versions posteriors. Obtén informació sobre com pots comprovar quina versió d'Android tens.

Configurar un servidor intermediari per connectar telèfons
  1. Obre l'aplicació Configuració del dispositiu.
  2. Toca Xarxa i Internet A continuació, Wi‑Fi.
  3. Toca una xarxa.
  4. A la part superior, toca Edita Edita A continuació, Opcions avançades.
  5. A "Servidor intermediari", toca la fletxa avall Fletxa avall. Selecciona el tipus de configuració.
  6. Si cal, introdueix la configuració del servidor intermediari.
  7. Toca Desa.

Quan es recomana utilitzar un servidor intermediari

Un servidor intermediari és com una porta o un túnel entre telèfons. Per exemple, és possible que hagis d'utilitzar un servidor intermediari quan et connectis a la xarxa de la feina des de casa.
Controlar l'ús de dades amb una Wi‑Fi d'ús mesurat
  1. Connecta el telèfon a la Wi‑Fi.
  2. Obre l'aplicació Configuració del telèfon.
  3. Toca Xarxa i Internet A continuació, Wi‑Fi.
  4. Toca la xarxa Wi‑Fi a què estàs connectat.
  5. Toca Configuració avançada A continuació, D'ús mesurat A continuació, Tracta com a xarxa d'ús mesurat.

Quan es recomana utilitzar una Wi‑Fi d'ús mesurat

Si la teva xarxa té límit de dades, pots configurar la Wi‑Fi d'ús mesurat. Si la teva xarxa és d'ús mesurat, pots controlar millor la quantitat de dades que utilitza el telèfon amb les baixades i altres aplicacions.
Consultar l’adreça MAC del teu telèfon
  1. Obre l'aplicació Configuració del telèfon.
  2. Toca Informació sobre el telèfon.
  3. Desplaça't cap avall fins a "Adreça MAC de Wi‑Fi".

Els telèfons amb Android 10 i versions posteriors tenen una altra adreça MAC. Per consultar-la, segueix aquests passos:

1. Activa la Wi‑Fi.
  2. Obre l'aplicació Configuració del telèfon.
  3. Toca Xarxa i Internet i després Wi‑Fi.
  4. Al costat de la teva xarxa, toca Configuració Configuració i després Opcions avançades.
  5. Desplaça't cap avall fins a "Adreça MAC".
Consell: si configures controls parentals per a la teva xarxa, inclou les dues adreces MAC.
DNS privat

Important: de manera predeterminada, el telèfon utilitza el DNS privat amb totes les xarxes que el poden fer servir. Recomanem mantenir-lo activat.

Per activar o desactivar el DNS privat o canviar-ne la configuració, segueix aquests passos:

1. Obre l'aplicació Configuració del telèfon.
  2. Toca Xarxa i Internet A continuació, Configuració avançada A continuació, DNS privat.
  3. Selecciona l'opció que vulguis:
    • Desactivat
    • Automàtic
    • Nom d'amfitrió del proveïdor de DNS privat
Consell: el DNS privat protegeix només les preguntes i respostes del DNS; no protegeix res més.
Canviar més opcions de configuració de la Wi‑Fi
  1. Obre l'aplicació Configuració del telèfon.
  2. Toca Xarxa i Internet A continuació, Wi‑Fi.
  3. A la part inferior, toca Preferències de Wi‑Fi.
  4. Toca una opció. Les opcions varien en funció del telèfon i de la versió d'Android.
    • Activa la Wi‑Fi automàticament: activa la Wi‑Fi automàticament quan siguis a prop de xarxes desades. Obtén informació sobre les xarxes desades.
    • Connecta't a xarxes obertes: connecta't automàticament a xarxes obertes d'alta qualitat. Obtén informació sobre com pots connectar-t'hi automàticament.
    • Notificació de xarxa oberta: rep una notificació quan no estigui disponible la connexió automàtica a xarxes obertes d'alta qualitat.
    • Configuració avançada
      • Instal·la certificats: els certificats digitals poden identificar el telèfon. Obtén informació sobre els certificats.
      • Proveïdor de valoració de xarxes: consulta quin servei valora les xarxes Wi‑Fi per al teu telèfon.
      • Wi‑Fi Direct: permet que el telèfon es connecti a altres dispositius compatibles amb Wi‑Fi Direct sense utilitzar cap xarxa.
      • Si utilitzes una versió anterior d'Android, també pots triar entre les opcions següents:

• Botó de WPS: activa Configuració protegida de Wi‑Fi (WPS) per a una xarxa compatible amb WPS.
        • PIN de WPS: introdueix el número d'identificació personal (PIN) de Configuració protegida de Wi‑Fi (WPS).

Articles relacionats