Voorkomen dat anderen uw apparaat zonder uw toestemming kunnen gebruiken

U kunt uw telefoon instellen zodat anderen deze niet zonder uw toestemming kunnen gebruiken als de telefoon wordt teruggezet op de fabrieksinstellingen. Als uw beschermde telefoon bijvoorbeeld is gestolen en gewist, kan alleen iemand met uw Google-account of schermvergrendeling het apparaat gebruiken.

Opmerking: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 8.1 en hoger. Bekijk meer informatie over hoe u uw Android-versie controleert.

Telefoonbescherming instellen

1. Een Google-account toevoegen aan uw telefoon: Voeg uw Google-account toe aan uw telefoon om te voorkomen dat andere mensen uw telefoon kunnen gebruiken als deze wordt gewist. Meer informatie over hoe u uw Google-account aan uw telefoon toevoegt.
  2. Een schermvergrendeling instellen: Stel een schermvergrendeling in om te voorkomen dat andere mensen uw telefoon kunnen gebruiken of wissen. Meer informatie over het instellen van schermvergrendeling.

Tip: Als u geen schermvergrendeling heeft ingesteld, kunt u uw telefoon mogelijk op afstand vergrendelen met 'Vind mijn apparaat'. Meer informatie over het gebruik van 'Vind mijn apparaat'.

Telefoonbescherming uitschakelen

Als u telefoonbescherming wilt uitschakelen, verwijdert u uw Google-account van uw telefoon. Meer informatie over het verwijderen van accounts.

Als u 'Ontwikkelaarsopties' heeft ingeschakeld, kunt u de telefoonbescherming ook uitschakelen vanuit de app Instellingen van uw telefoon. Tik op Systeem En dan Geavanceerd En dan Ontwikkelaarsopties En dan OEM-ontgrendeling.

Houd er rekening mee dat u uw eigendom moet bewijzen nadat u uw apparaat heeft teruggezet op de fabrieksinstellingen

Als u een beschermde telefoon wilt terugzetten op de fabrieksinstellingen, moet u uw scherm ontgrendelen of het wachtwoord van uw Google-account invoeren. Hiermee wordt verzekerd dat alleen u of iemand die u vertrouwt deze actie uitvoert.

Houd er rekening mee dat u uw scherm moet ontgrendelen of het wachtwoord van uw Google-account moet invoeren als u het volgende doet:

• De gegevens van uw telefoon wissen via de app Instellingen:
    U wordt gevraagd uw schermvergrendeling in te voeren voordat u het apparaat reset.
  • Uw telefoon resetten via de knoppen:
    Als u uw telefoon reset via de knoppen (herstelmodus), moet u uw pincode, wachtwoord of patroon opgeven. U ziet ook een optie om het Google-account te gebruiken dat op uw telefoon stond voordat u deze had gereset.
  • Uw telefoon op afstand resetten met 'Vind mijn apparaat':
    Als u uw telefoon op afstand reset met 'Vind mijn apparaat', moet u een Google-gebruikersnaam en -wachtwoord opgeven die aan de telefoon zijn gekoppeld.

Belangrijk: U kunt inloggen met elk Google-account dat u als account of gebruiker (maar niet als gast) heeft toegevoegd aan en gesynchroniseerd met uw telefoon. Als u deze informatie niet kunt opgeven tijdens het instellen, kunt u de telefoon niet gebruiken nadat u deze heeft teruggezet op de fabrieksinstellingen. Als u niet kunt inloggen op uw Google-account, bekijkt u meer informatie over inloggen.