Voorkomen dat anderen uw apparaat zonder uw toestemming kunnen gebruiken

Je kunt je apparaat instellen zodat anderen dit niet zonder je toestemming kunnen gebruiken als het apparaat wordt teruggezet op de fabrieksinstellingen. Als je beveiligde apparaat bijvoorbeeld is gestolen en gewist, kan alleen iemand met je Google-account of schermvergrendeling het apparaat gebruiken.

Opmerking: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 8.1 en hoger. Bekijk meer informatie over hoe u uw Android-versie controleert.

Apparaatbeveiliging instellen

1. Een Google-account toevoegen aan je apparaat: Voeg je Google-account toe aan je apparaat om te voorkomen dat andere mensen je apparaat kunnen gebruiken als dit wordt gewist. Meer informatie over hoe je je Google-account toevoegt op Android.
  2. Een schermvergrendeling instellen: Stel een schermvergrendeling in om te voorkomen dat andere mensen je apparaat kunnen gebruiken of wissen. Meer informatie over het instellen van schermvergrendeling.

Tip: Als je geen schermvergrendeling hebt ingesteld, kun je je apparaat mogelijk op afstand vergrendelen met Vind mijn apparaat. Meer informatie over het gebruik van 'Vind mijn apparaat'.

Apparaatbeveiliging uitzetten

Als je de apparaatbeveiliging wilt uitzetten, verwijder je je Google-account van je apparaat. Meer informatie over het verwijderen van accounts.

Als je Ontwikkelaarsopties hebt aangezet, kun je de apparaatbeveiliging ook uitzetten vanuit de app Instellingen van je apparaat. Tik op Systeem En dan Ontwikkelaarsopties En dan OEM-ontgrendeling. Geef daarna je pincode op en tik op Aanzetten.

Houd er rekening mee dat u uw eigendom moet bewijzen nadat u uw apparaat heeft teruggezet op de fabrieksinstellingen

Als je een beveiligd apparaat wilt terugzetten naar de fabrieksinstellingen, moet je het scherm ontgrendelen of het wachtwoord van je Google-account opgeven. Hiermee wordt verzekerd dat alleen jij of iemand die je vertrouwt deze actie uitvoert.

Houd er rekening mee dat je je scherm moet ontgrendelen of het wachtwoord van je Google-account moet invoeren als je het volgende doet:

• De gegevens van je apparaat wissen via de app Instellingen: Je wordt gevraagd je schermvergrendeling in te voeren voordat je het apparaat reset.
  • Je apparaat resetten via de knoppen: Als je je apparaat reset via de knoppen (herstelmodus), moet je je pincode, wachtwoord of patroon opgeven. Je ziet ook een optie om het Google-account te gebruiken dat op je apparaat stond voordat je dit had gereset.
  • Je apparaat op afstand resetten met Vind mijn apparaat: Als je je apparaat op afstand reset met Vind mijn apparaat, moet je een Google-gebruikersnaam en -wachtwoord opgeven die aan het apparaat zijn gekoppeld.

Belangrijk: Je kunt inloggen met elk Google-account dat je als account of gebruiker (maar niet als gast) hebt toegevoegd aan en gesynchroniseerd met je apparaat. Als je deze informatie niet kunt opgeven tijdens het instellen, kun je het apparaat niet gebruiken nadat je dit hebt teruggezet op de fabrieksinstellingen. Als je niet kunt inloggen op je Google-account, bekijk je ondersteuningsinformatie over inloggen.