Ladda ned appar till Android-enheten

Du kan ladda ned kostnadsfria appar och betalappar från Google Play på din telefon eller surfplatta med Android. Vi rekommenderar att du laddar ned appar från Google Play, men du kan också göra det från andra källor.

Android-enheten har en säkerhetsfunktion (Google Play Protect) som söker efter och varnar för potentiellt skadliga appar. Vid behov tas apparna bort. Läs mer om skydd mot skadliga appar.

Obs! Vissa av de här stegen fungerar endast i Android 8.0 eller senare. Så här tar du reda på vilken version av Android du har.

Ladda ned appar från Google Play

1. Öppna Google Play.
  2. Hitta en app du vill ha.
  3. Läs andras recensioner och ta reda på om appen är säker att använda.
    • Kontrollera betyg och antal nedladdningar under appens titel.
    • Scrolla till avsnittet Betyg och recensioner för att läsa enskilda recensioner.
  4. Tryck på Installera (för appar utan kostnad) eller på appens pris.

Rapportera skadliga appar på Google Play till Google

Om du hittar en app som du tror är skadlig rapporterar du det till oss. Läs om att rapportera skadliga appar.

Ladda ned appar från andra källor

Obs! Om du laddar ned appar från okända källor finns det risk att enheten och dina personliga uppgifter inte skyddas.

• Enheten kan skadas och data kan försvinna.
  • Någon kan få åtkomst till dina personliga uppgifter och använda dem på ett otillåtet sätt.
Hjälp Google att skydda användare från skadliga appar från andra källor
  • Om du installerar appar från andra källor än Google Play kan information om dessa appar skickas från enheten till Google.

• Tack vare denna information blir det lättare för Google att skydda användare från skadliga appar. Informationen kan omfatta logginformation, webbadresser som är kopplade till appen, enhets-id, Android-version och IP-adress. Läs mer om Google Play Protect.