Apps downloaden naar je Android-apparaat

Je kunt gratis en betaalde apps van Google Play op je Android-telefoon downloaden. We raden je aan apps te downloaden van Google Play, maar je kunt ze ook downloaden via andere bronnen.

Je telefoon is voorzien van een beveiligingsinstelling (Google Play Protect) die controleert op mogelijk schadelijke apps, je daarvoor waarschuwt en de apps zo nodig verwijdert. Meer informatie over hoe u zich zo goed mogelijk beschermt tegen schadelijke apps.

Opmerking: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 8.0 en hoger. Bekijk meer informatie over hoe je je Android-versie controleert.

Apps downloaden via Google Play

1. Open Google Play.
    • Gebruik de Play Store-app Google Play op je telefoon.
    • Ga op je computer naar play.google.com.
  2. Zoek naar een app die je wilt installeren.
  3. Als je wilt weten of de app betrouwbaar is, ga je na wat anderen over de app zeggen.
    • Bekijk de sterbeoordeling en het aantal downloads onder de titel van de app.
    • Ga naar het gedeelte Reviews om afzonderlijke reviews te bekijken.
  4. Als je een app kiest, tik je op Installeren (voor gratis apps) of op de prijs van de app.

Slechte Google Play-apps melden aan Google

Als je een app tegenkomt die volgens jou schadelijk is, meld je de app aan ons. Meer informatie over het melden van slechte apps

Apps downloaden via andere bronnen

Belangrijk: Als je apps van onbekende bronnen wilt downloaden, kan dit beveiligingsrisico's voor je telefoon en persoonlijke gegevens opleveren.

• Je telefoon kan beschadigd raken of er kunnen gegevens verloren gaan.
  • Je persoonlijke gegevens kunnen worden beschadigd of gehackt.
Apps downloaden via andere bronnen
  1. Download de app via de andere bron.
  2. Volg de stappen op het scherm. Afhankelijk van de bron moet je mogelijk op OK En dan Installeren tikken.
  3. Tik in het bericht dat wordt geopend op Instellingen.
  4. Schakel Toestaan van deze bron in. Als je 'Toestaan van deze bron' niet ziet staan, betekent dit dat je een andere Android-versie gebruikt. Ga naar 'Instellingen' en schakel onder 'Beveiliging' de optie Onbekende bronnen in.
Apps downloaden via andere bronnen uitschakelen
  1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Apps en meldingen En dan Geavanceerd En dan Speciale app-toegang En dan Onbekende apps installeren. Als je 'Apps en meldingen' niet ziet staan, betekent dit dat je een andere Android-versie gebruikt. Ga naar 'Instellingen' en schakel onder 'Beveiliging' de optie Onbekende bronnen uit.
  3. Tik op de app die je vraagt onbekende apps te installeren om deze meldingen te stoppen.
  4. Schakel Toestaan van deze bron uit.
Google helpen bij de bescherming tegen schadelijke apps van andere bronnen

Als je apps van buiten Google Play installeert, is het mogelijk dat je telefoon informatie over deze apps aan Google stuurt.

Aan de hand van deze informatie kan Google alle gebruikers beter beschermen tegen schadelijke apps. Hierbij kan het gaan om logboekinformatie, URL's die aan de app zijn gerelateerd, de apparaat-ID, de Android-versie en het IP-adres. Meer informatie over Google Play Protect.