Sovellusten lataaminen Android-laitteelle

Suosittelemme lataamaan sovelluksia Google Playsta. Voit ladata sovelluksia myös muista lähteistä.

Puhelimella on suojausasetus (Google Play Protect), joka tarkistaa mahdollisesti haitalliset sovellukset, varoittaa sinua ja poistaa sovelluksia tarvittaessa. Lue lisää haitallisilta sovelluksilta suojautumisesta.

Huom. Osa näistä ohjeista koskee vain Android 8.0:aa ja sitä uudempia versioita. Katso, kuinka voit tarkistaa laitteesi Android-version.

Sovellusten lataaminen Google Playsta

Jotkin sovellukset ovat maksuttomia. Toiset taas ovat maksullisia.

Google Play ‑sovellusten valitseminen ja lataaminen

1. Avaa Google Play.
    • Käytä puhelimella Play Kauppa ‑sovellusta Google Play.
    • Siirry tietokoneella osoitteeseen play.google.com.
  2. Etsi haluamasi sovellus.
  3. Katso muiden ihmisten mielipiteitä sovelluksen luotettavuudesta.
    • Katso tähtiarvio ja latausmäärä sovelluksen nimen alapuolelta.
    • Lue yksittäisiä arvosteluja vierittämällä näyttöä alaspäin.
  4. Kun olet valinnut sovelluksen, napauta Asenna (maksuttomat kohteet) tai sovelluksen hintaa.

Haitallisista Google Play ‑sovelluksista ilmoittaminen Googlelle

Jos uskot jonkin sovelluksen olevan haitallinen, ilmoita siitä meille. Lue lisää haitallisten sovellusten ilmoittamisesta Googlelle.

Sovellusten lataaminen muista lähteistä

Tärkeää: Jos lataat sovelluksia tuntemattomista lähteistä, puhelin ja henkilötietosi voivat olla vaarassa.

• Puhelimesi voi vaurioitua tai voit menettää dataa.
  • Henkilötietojasi voidaan käyttää tai ne voidaan varastaa.
Sovellusten lataaminen muista lähteistä
  1. Aloita sovelluksen lataaminen toisesta lähteestä.
  2. Seuraa näytöllä näkyviä ohjeita. Lähteestä riippuen sinun on ehkä valittava Ok Ja sitten Asenna
  3. Valitse näytölle avautuvasta ilmoituksesta Asetukset.
  4. Ota käyttöön Salli tästä lähteestä.

Huom. Jos Salli tästä lähteestä ‑asetusta ei näy, käytössäsi on toinen Android-versio. Avaa Asetukset, valitse Tietoturva ja ota käyttöön Tuntemattomat lähteet.

Muista lähteistä peräisin olevien sovellusten estäminen
  1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Sovellukset ja ilmoitukset Ja sitten Lisäasetukset Ja sitten Sovellusten erikoiskäyttö Ja sitten Tuntemattomien sovellusten asentaminen.
  3. Napauta sovellusta, jota haluat estää ehdottamasta tuntemattomien sovellusten asentamista.
  4. Poista käytöstä Salli tästä lähteestä.

Huom. Jos et näe Sovellukset ja ilmoitukset ‑painiketta, käytössäsi on toinen Android-versio. Avaa Asetukset, valitse Tietoturva ja poista käytöstä Tuntemattomat lähteet.

Googlen auttaminen muista lähteistä peräisin olevilta haittasovelluksilta suojautumisessa

Jos asennat sovelluksia Google Playn ulkopuolisista lähteistä, puhelimesi voi lähettää Googlelle tietoja kyseisistä sovelluksista.

Tietojen avulla Google pystyy suojaamaan käyttäjiä paremmin haitallisilta sovelluksilta. Tiedot voivat sisältää lokitietoja ja sovellukseen liittyviä URL-osoitteita sekä laitteen tunnuksen, Android-version ja IP-osoitteen.

Lue lisää Google Play Protectista.