Sovellusten lataaminen Android-laitteelle

Voit ladata Android-puhelimelle maksuttomia ja maksullisia sovelluksia Google Playsta. Suosittelemme lataamaan sovelluksia Google Playsta, mutta voit ladata niitä myös muista lähteistä.

Puhelimella on suojausasetus (Google Play Protect), joka tarkistaa mahdollisesti haitalliset sovellukset, varoittaa sinua ja poistaa sovelluksia tarvittaessa. Lue lisää haitallisilta sovelluksilta suojautumisesta.

Tärkeää: Osa näistä ohjeista koskee vain Android 9:ää tai sitä uudempia versioita. Näin voit tarkistaa laitteesi Android-version.

Sovellusten lataaminen Google Playsta

1. Avaa Google Play.
    • Käytä puhelimella Play Kauppa ‑sovellusta Google Play.
    • Siirry tietokoneella osoitteeseen play.google.com.
  2. Etsi haluamasi sovellus.
  3. Katso muiden ihmisten mielipiteitä sovelluksen luotettavuudesta.
    • Katso tähtiarvio ja latausmäärä sovelluksen nimen alapuolelta.
    • Lue yksittäisiä arvosteluja vierittämällä Arvostelut-kohtaan.
  4. Kun olet valinnut sovelluksen, napauta Asenna (maksuttomat kohteet) tai sovelluksen hintaa.

Haitallisista Google Play ‑sovelluksista ilmoittaminen Googlelle

Jos uskot jonkin sovelluksen olevan haitallinen, ilmoita siitä meille. Lue, miten voit ilmoittaa haitallisista sovelluksista.

Sovellusten lataaminen muista lähteistä

Tärkeää: Jos lataat sovelluksia tuntemattomista lähteistä, puhelin ja henkilötietosi voivat olla vaarassa.

• Puhelimesi voi vaurioitua tai voit menettää dataa.
  • Henkilötietojasi voidaan käyttää tai ne voidaan varastaa.
Googlen auttaminen muista lähteistä peräisin olevilta haittasovelluksilta suojautumisessa
  • Jos asennat sovelluksia Google Playn ulkopuolisista lähteistä, puhelimesi voi lähettää Googlelle tietoja kyseisistä sovelluksista.

• Tietojen avulla Google pystyy suojaamaan käyttäjiä paremmin haitallisilta sovelluksilta. Tiedot voivat sisältää lokitietoja ja sovellukseen liittyviä URL-osoitteita sekä laitteen tunnuksen, Android-version ja IP-osoitteen. Lue lisää Google Play Protectista.