Åtgärda problem med kontosynkronisering

Om det inte går att synkronisera telefonen med Google-kontot kan du se ett meddelandet ”Det är för närvarande problem med synkronisering. Det fungerar igen om en stund” eller ikonen för synkroniseringsproblem Synkroniseringsproblem.

De flesta synkroniseringsproblem är tillfälliga. Kontot synkroniseras vanligen igen efter några minuter. Om problemen kvarstår testar du följande lösningar.

Obs! Vissa av de här stegen fungerar endast i Android 9 eller senare. Så här tar du reda på vilken version av Android du har.

Batteriet i Pixel lär sig kontinuerligt dina beteenden och optimerar sig själv utifrån din senaste appanvändning. När du konfigurerar en ny enhet eller återställer standardinställningarna kan det ta några veckor innan optimeringen får full effekt. Du får bäst resultat om du låter Smart batteri och Batterioptimering vara på.

Det är normalt att Pixels batteri laddas ur lite snabbare än vanligt efter en programvaruuppdatering. Det beror på att telefonen lägger batterikraft på att ladda ned och optimera den nya programvaran.

Hör av dig om du fortfarande lägger märke till ovanlig batteriurladdning efter några dagar så hjälper vi dig gärna.

Synkronisera Google-kontot manuellt

1. Öppna appen Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Om Följt av Google-konto Följt av Kontosynkronisering.
    • Om du har mer än ett konto på enheten trycker du på det du vill synkronisera.
  3. Tryck på Mer Mer Följt av Synkronisera nu.

Prova vanliga lösningar vid synkroniseringsproblem

Försök synkronisera manuellt för att testa om synkroniseringen fungerar efter varje felsökningssteg nedan.

Grundläggande felsökning

Kontrollera att automatisk synkronisering är aktiverad

Om du vill att synkroniseringen ska ske automatiskt måste automatisk synkronisering ha aktiverats. Läs mer om hur du synkroniserar appar och konton automatiskt

Kontrollera att internetanslutningen fungerar
Obs! Det går bara att synkronisera om du har en internetanslutning.

Testa om anslutningen fungerar genom att öppna en webbläsare (som Chrome eller Firefox) och öppna en webbplats. Om webbplatsen inte läses in eller om du inte kan ansluta till internet läser du mer om hur du ansluter till Wi-Fi eller ansluter till mobildata.

Kontrollera om du har kontoproblem

Obs! För att synkroniseringen ska fungera måste du kunna logga in på ditt Google-konto.

Kontrollera att du kan logga in på ditt Google-konto på andra sätt och på en annan enhet. Testa till exempel att öppna Gmail-kontot i datorns webbläsare.

• Om det går att logga in beror problemet på telefonen. Prova nästa lösning.
  • Om du inte kan logga in kan det finnas problem med kontot. Få hjälp att logga in på kontot.
Kontrollera om Android behöver uppdateras
  1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på System långt ned på skärmen följt av Programvaruuppdatering.
    • Om det behövs trycker du först på Om telefonen eller Om surfplattan.
  3. När uppdateringsstatusen visas på skärmen följer du anvisningarna.

Avancerad felsökning

Tvinga fram synkronisering av kontot

Alternativ 1: Ändra datum- och tidsinställningarna

1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på System Följt av Datum och tid.
  3. Inaktivera Ange tiden automatiskt och Ange tidszon automatiskt.
  4. Ändra datum och tid manuellt så att båda uppgifterna är felaktiga.
  5. Öppna startskärmen. Läs mer om hur du hittar rätt på telefonen.
  6. Öppna appen Inställningar Följt av på telefonen System Följt av Datum och tid igen.
  7. Ändra datum och tid manuellt så att båda uppgifterna stämmer igen.
  8. Aktivera Ange tiden automatiskt och Ange tidszon automatiskt.

Alternativ 2: Tvinga fram synkronisering med hjälp av appen Telefon (gäller endast telefoner)

1. Öppna appen Telefon på telefonen.
  2. Tryck på knappsatsen Knappsats.
  3. Slå *#*# CHECKIN #*#* (*#*#2432546#*#*).
  4. Du ser en avisering om att incheckningen har slutförts. Det betyder att det gick att synkronisera telefonen. Om aviseringen inte visas direkt trycker du på den gröna telefonluren Besvara samtal.
Rensa cacheminne och data

Steg 1: Säkerhetskopiera kontakter

1. Öppna appen Kontakter på telefonen.
  2. Tryck på menyn Meny Följt av Inställningar.
  3. Tryck på Exportera under Hantera kontakter.
  4. Välj en plats, t.ex. Drive.
  5. Tryck på Spara.

Steg 2: Rensa cachelagrad data

1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på Appar Följt av Kontakter Följt av Lagring och cacheminne.
  3. Tryck på Rensa cacheminne Radera.

Steg 3: Återställa kontakter

1. Öppna appen Kontakter på telefonen.
  2. Tryck på menyn Meny Följt av Inställningar.
  3. Tryck på Importera Följt av .vcf fil Följt av OK.
  4. Välj den .vcf-fil som du exporterade.