Schermen vastzetten en losmaken

Je kunt het scherm van een app vastzetten om het scherm in beeld te houden totdat je dit losmaakt.

Je kunt bijvoorbeeld een app vastzetten en je telefoon aan iemand anders geven. Als het scherm is vastgezet, kan de ander alleen die app gebruiken. Als je je andere apps weer wilt gebruiken, kun je het scherm losmaken.

Belangrijk: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 9 en hoger. Meer informatie over hoe je je Android-versie controleert

'Scherm vastzetten' inschakelen

1. Open de app Instellingen op uw telefoon.
  2. Tik op Beveiliging of Beveiliging en locatie en dan Geavanceerd en dan Scherm vastzetten.
  3. Schakel Scherm vastzetten in.

Als 'Scherm vastzetten' is ingeschakeld, moet u uw pincode, patroon of wachtwoord opgeven voordat u het scherm kunt losmaken.

Een scherm vastzetten

Nadat 'Scherm vastzetten' is ingeschakeld:

1. Ga naar het scherm dat je wilt vastzetten.
  2. Veeg omhoog naar het midden van het scherm. Als je overzicht hiermee niet wordt geopend, ga je naar de stappen voor Android 8.1 en lager.
  3. Tik bovenaan de afbeelding op het pictogram van de app.
  4. Tik op Vastzetten Vastzetten.
Als je Android 8.1 of lager gebruikt
  1. Ga naar het scherm dat je wilt vastzetten.
  2. Tik op Overzicht Overzicht.
  3. Veeg omhoog om Vastzetten Vastzetten weer te geven. Je vindt het pictogram rechtsonder op het geselecteerde scherm.
  4. Tik op Vastzetten Vastzetten.

Een scherm losmaken

1. Kies hoe je op je telefoon wilt navigeren. Meer informatie over de bedieningselementen van je Android-telefoon
  2. Een scherm losmaken:
    • Navigatie met gebaren: veeg omhoog en houd vast.
    • Navigatie met twee knoppen: tik op Terug Terug en Home Home en houd vast.
    • Navigatie met drie knoppen: tik op Terug Terug en Overzicht Overzicht en houd vast.
  3. Geef je pincode, patroon of wachtwoord op als daarom wordt gevraagd.