Afdrukken vanaf uw apparaat

U kunt afdrukken vanuit bepaalde apps op uw telefoon. Als u wilt afdrukken vanaf uw telefoon, voegt u een printer toe die gegevens kan ontvangen via wifi of een mobiel netwerk.

Opmerking: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 9 en hoger. Bekijk meer informatie over hoe je je Android-versie controleert.

Afdrukken in- of uitschakelen voor uw telefoon

1. Open de app Instellingen op uw telefoon.
  2. Tik op Verbonden apparaten En dan Verbindingsvoorkeuren En dan Afdrukken. Als u 'Verbindingsvoorkeuren' niet ziet, tikt u op Afdrukken.
  3. Tik op een afdrukservice, zoals Cloudprinter.
  4. Schakel de afdrukservice in of uit.

Printers weergeven en toevoegen

Google Cloudprinter gebruiken

Beschikbare printers bekijken en hieruit kiezen:

1. Open de app Instellingen op uw telefoon.
  2. Tik op Verbonden apparaten En dan Verbindingsvoorkeuren En dan Afdrukken. Als u 'Verbindingsvoorkeuren' niet ziet, tikt u op Afdrukken.
  3. Tik op Cloudprinter.

Als u een printer wilt toevoegen of afdrukinstellingen wilt beheren, tikt u op Meer Meer.

Meer informatie over het gebruik van Google Cloudprinter met Android

Een nieuwe afdrukservice toevoegen en gebruiken

Een nieuwe afdrukservice toevoegen:

1. Open de app Instellingen op uw telefoon.
  2. Tik op Verbonden apparaten En dan Verbindingsvoorkeuren En dan Afdrukken. Als u 'Verbindingsvoorkeuren' niet ziet, tikt u op Afdrukken.
  3. Tik op Service toevoegen.
  4. Geef de printergegevens op.

Een nieuwe afdrukservice gebruiken nadat u deze heeft toegevoegd:

1. Open de app Instellingen op uw telefoon.
  2. Tik op Verbonden apparaten En dan Verbindingsvoorkeuren En dan Afdrukken. Als u 'Verbindingsvoorkeuren' niet ziet, tikt u op Afdrukken.
  3. Tik op de afdrukservice, zoals HP.

Als u afdrukinstellingen wilt beheren, tikt u op Meer Meer.

Vanuit apps afdrukken

De manier waarop u afdrukt, is afhankelijk van de app die u gebruikt om af te drukken. Vaak kunt u op Menu Menu of Meer Meer en vervolgens op Afdrukken tikken.

U kunt niet vanuit alle apps afdrukken. In apps waarmee u niet kunt afdrukken, kunt u een foto van het scherm van de app maken en de foto vervolgens afdrukken. Meer informatie over hoe u een screenshot maakt