Sovellusten synkronointi Google-tilin kanssa

Voit hallinnoida sitä, kuinka sovelluksesi synkronoivat viestejä, sähköposteja ja muita viimeaikaisia Google-tilisi tietoja.

Huom. Osa näistä vaiheista koskee vain Android 9:ää tai uudempaa versiota. Näin voit tarkistaa laitteesi Android-version.

Mitä synkronointi tekee

Kun puhelimesi suorittaa synkronoinnin, Google-sovellukset päivittävät tietonsa ja saat ilmoituksia päivityksistä.

Mitä sovelluksia synkronoidaan

Oletuksena Googlen sovellukset synkronoidaan automaattisesti Google-tilillesi. Voit poistaa automaattisen synkronoinnin käytöstä tai palauttaa sen käyttöön sovelluskohtaisesti. Muiden sovellusten synkronointitoiminnot vaihtelevat sovelluksen mukaan.

Automaattisesti synkronoitavien Google-sovellusten tarkistaminen
  1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Tilit. Jos Tilit-kohtaa ei näy, valitse Käyttäjät ja tilit.
  3. Jos laitteellasi on useita käyttäjätilejä, valitse niistä haluamasi.
  4. Valitse Tilin synkronointi.
  5. Näet luettelon Google-sovelluksistasi ja niiden edellisen synkronoinnin ajankohdista.
Muiden synkronoimattomien sovellusten tarkistaminen

Tärkeää: Jos sovellusta ei näy puhelimen Asetukset-sovelluksen Tilit-kohdassa, sovellus ei voi synkronoitua automaattisesti Google-tilisi kanssa.

Tarkista, näkyykö synkronointi- tai kirjautumisvaihtoehtoja tällaisten sovellusten omissa asetusvalikoissa. Lue lisää sovellusten käyttöoikeuksien muokkaamisesta.

Automaattisen synkronoinnin käytöstä poistaminen

Tiettyjen Google-sovellusten automaattisen synkronoinnin lopettaminen
  1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Tilit. Jos Tilit-kohtaa ei näy, valitse Käyttäjät ja tilit.
  3. Jos puhelimellasi on useita käyttäjätilejä, kosketa synkronoitavaa tiliä.
  4. Valitse Tilin synkronointi.
  5. Poista automaattinen synkronointi käytöstä haluamiesi sovellusten osalta.

Vinkki: Automaattisen synkronoinnin käytöstä poistaminen ei poista sovellusta. Se vain estää sovellusta päivittämästä tietojasi automaattisesti.

Google-tilin automaattisen synkronoinnin lopettaminen
  1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Tilit. Jos Tilit-kohtaa ei näy, valitse Käyttäjät ja tilit.
  3. Poista käytöstä Synkronoi tiedot automaattisesti.

Vinkki: Automaattisen synkronoinnin käytöstä poistaminen voi auttaa säästämään akkua. Jos haluat jatkaa automaattisen synkronoinnin käyttöä akun lataamisen jälkeen, palauta se käyttöön.

Tilin manuaalinen synkronointi

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Tilit. Jos Tilit-kohtaa ei näy, valitse Käyttäjät ja tilit.
  3. Jos puhelimellasi on useita käyttäjätilejä, kosketa synkronoitavaa tiliä.
  4. Valitse Tilin synkronointi.
  5. Valitse Lisää Lisää Ja sitten Synkronoi nyt.

Vinkki: Manuaalinen synkronointi päivittää kaikkien Googlen sovellusten tiedot riippumatta siitä, onko automaattinen synkronointi käytössä.