Wijzigen wat er op het startscherm wordt weergegeven op Android

Als er geen app is geopend, wordt uw startscherm weergegeven. Op het hoofdstartscherm worden standaard de datum, het weer en enkele apps weergegeven.

Belangrijk: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 10 en hoger. Bekijk meer informatie over hoe je je Android-versie controleert.

Naar het startscherm gaan

Ga als volgt te werk, afhankelijk van uw telefoon:

• Swipe omhoog vanaf de onderkant van het scherm.
  • Tik op Home Home of Home Home.

Op sommige telefoons kunt u meer dan één startscherm hebben. Swipe naar rechts of links om tussen de startschermen te bladeren.

Uw startscherm aanpassen

Een app wijzigen

Onderaan het scherm zie je een rij met je favoriete apps.

• Een app uit je favorieten verwijderen: Tik in je favorieten op de app die je wilt verwijderen en houd deze vast. Sleep de app naar een ander gedeelte van het scherm.
  • Een app aan je favorieten toevoegen: Swipe vanaf de onderkant van het scherm omhoog. Tik op een app en houd deze vast. Verplaats de app naar een lege plek bij je favorieten.

Andere instellingen voor je startscherm wijzigen

1. Tik op een leeg gedeelte op je startscherm en houd dit vast.
  2. Tik op Instellingen startscherm.

Zoeken op uw startscherm

• Tik op Google Google om uw zoekopdracht te typen.
  • Als u uw zoekopdracht wilt uitspreken of uw telefoon wilt vragen iets te doen, zegt u 'Oké Google'. U kunt ook tikken op Assistent Assistent. Meer informatie over de Google Assistent.

Zoekbalkanimaties in- of uitschakelen

U ziet soms animaties in de zoekbalk op uw startscherm. De animaties zijn tijdelijk voor speciale evenementen, zoals feestdagen.

Deze animaties in- of uitschakelen:

1. Tik op de zoekbalk en houd deze vast.
  2. Tik op Meer Meer en dan Voorkeuren.
  3. Schakel Zoekvakeffecten in of uit.