Endre apptillatelser på Android-telefonen din

Du kan gi noen apper tillatelse til å bruke forskjellige funksjoner på telefonen, for eksempel kameraet eller kontaktlisten. En app sender et varsel for å be om tillatelse til å bruke funksjoner på telefonen din. Du kan tillate eller avvise disse tillatelsene. Du kan også endre tillatelser for én enkelt app eller etter tillatelsestype i innstillingene på telefonen.

Viktig: Noen av disse trinnene fungerer bare på Android 11 eller nyere. Finn ut hvilken Android-versjon du har.

Endre apptillatelser

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på Apper.
  3. Trykk på appen du vil endre. Hvis du ikke finner den, trykker du på Se alle appene. Deretter velger du appen.
  4. Trykk på Tillatelser.
    • Hvis du har tillatt eller avvist tillatelser for appen, finner du dem her.
  5. For å endre en tillatelse, trykk på den og velg Tillat eller Ikke tillat.

For tillatelser for posisjon, kamera og mikrofon kan du velge følgende:

• Hele tiden (bare posisjon): Appen kan bruke tillatelsen til enhver tid, selv når du ikke bruker appen.
  • Bare tillat når appen brukes: Appen kan bare bruke tillatelsen mens du bruker appen.
  • Spør hver gang: Hver gang du åpner appen, blir du bedt om å bruke tillatelsen. Appen kan bruke tillatelsen til du er ferdig med appen.
  • Ikke tillat: Appen kan ikke bruke innstillingen, selv når du bruker appen.

Endre tillatelser basert på typen

Du kan sjekke hvilke apper som har samme innstilling for tillatelser. Du kan for eksempel sjekke hvilke apper som har tilgang til å se kalenderen din.
  1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på Personvern Og så Behandle tillatelser.
  3. Trykk på en tillatelsestype.
    • Hvis du har tillatt eller avvist tillatelser for apper, finner du dem her.
  4. For å endre tillatelsen for en app, trykk på appen og velg tillatelsesinnstillingene.
Tillatelsestyper

Her ser du en liste over tillatelser og hva de gjør når de er slått på for en app.

• Kroppssensorer: Motta sensordata om de vitale tegnene dine.
  • Kalender: Bruk standardkalenderen din.
  • Samtalelogger: Se og endre anropsloggen din.
  • Kamera: Bruk kameraet til å ta bilder eller spille inn videoer.
  • Kontakter: Se kontaktlisten din.
  • Posisjon: Henter enhetens posisjon. Finn ut mer om posisjonsinnstillinger.
  • Mikrofon: Ta opp lyd.
  • Bluetooth-enheter i nærheten: Apper kan oppdage og koble til enheter i nærheten. Finn ut hvordan du finner og konfigurerer enheter i nærheten.
  • Telefon: Ring og administrer anrop.
  • Fysisk aktivitet: Motta informasjon om aktiviteten din, for eksempel gåturer, sykkelturer, antall skritt og mye mer.
  • SMS: Motta innkommende og send utgående tekstmeldinger.
  • Lagring: Få tilgang til bilder og andre filer på telefonen.
  • Filer og medier: Bruk bilder, medieinnhold og andre filer på telefonen.
Fjern automatisk tillatelser for ubrukte apper
  1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på Apper.
  3. Trykk på appen du vil endre.
    • Hvis du ikke finner den, trykker du på Se alle appene. Deretter velger du appen.
  4. Under «Ubrukte apper» slår du på Fjern tillatelser og frigjør plass.
Slå av kamera- eller mikrofontilgang på enheten din
  1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på Personvern.
  3. Slå av Kameratilgang eller Mikrofontilgang.