Sovellusten käyttöoikeuksien muuttaminen Android-puhelimella

Voit sallia, että jotkin sovellukset voivat käyttää kameraa, yhteystietoja tai muita ominaisuuksia puhelimessasi. Sovellus lähettää ilmoituksen, jolla kysytään lupaa käyttää puhelimesi ominaisuuksia. Voit valita Salli tai Estä. Voit myös muuttaa yksittäisen sovelluksen käyttöoikeuksia tai tehdä muutoksia käyttöoikeustyypin perusteella puhelimen Asetukset-sovelluksessa.
Tärkeää: Osa näistä vaiheista koskee vain Android 10:tä tai uudempaa versiota. Näin voit tarkistaa laitteesi Android-version.

Sovelluksen käyttöoikeuksien muuttaminen

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Sovellukset ja ilmoitukset.
  3. Kosketa muokattavaa sovellusta. Jos sitä ei löydy, valitse ensin Näytä kaikki sovellukset tai Sovelluksen tiedot.
  4. Valitse Käyttöoikeudet.
    • Jos olet sallinut tai estänyt sovelluksen käyttöoikeuksia, ne näkyvät täällä.
  5. Jos haluat muuttaa käyttöoikeusasetusta, kosketa sitä ja valitse sitten Salli tai Estä.

Käyttöoikeuksien muuttaminen niiden tyypin perusteella

Voit tarkistaa, millä sovelluksilla on sama käyttöoikeusasetus. Voit esimerkiksi tarkistaa, millä sovelluksilla on oikeus katsoa kalenteriasi.
  1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Tietosuoja Ja sitten Käyttöoikeuksien ylläpitäjä.
  3. Valitse käyttöoikeustyyppi.
    • Jos olet sallinut tai estänyt jonkin sovelluksen käyttöoikeuksia, ne näkyvät täällä.
  4. Jos haluat muuttaa sovelluksen käyttöoikeutta, valitse Salli tai Estä.

Käyttöoikeustyypit

Huom. Asetuksissa voi olla puhelinkohtaisia eroja. Lisätietoja saat laitteen valmistajalta.

Alla on luettelo käyttöoikeuksista ja toiminnoista oikeuksien ollessa sallittuina.

• Kehon anturit: Saat anturitietoja elintoiminnoistasi.
  • Kalenteri: Käytä oletuskalenteriasi.
  • Puheluloki: Näytä ja muokkaa soittohistoriaa.
  • Kamera: Käytä kameraasi kuvien ottamiseen ja videoiden kuvaamiseen.
  • Yhteystiedot: Näytä yhteystietoluettelosi.
  • Sijainti: Pyydä tiedot laitteesi sijainnista. Lisätietoja sijaintiasetuksista.
  • Mikrofoni: Tallenna ääntä.
  • Puhelin: Soita ja muokkaa puheluita.
  • Liikkuminen: Saat tietoja liikkumisestasi, esimerkiksi kävelystä, pyöräilystä ja askelmääristä.
  • Tekstiviesti: Näytä ja lähetä tekstiviestejä.
  • Tallennustila: Tallenna kuvat ja muut tiedostot puhelimeesi.