Skift apptilladelser på din Android-telefon

Du kan give nogle apps tilladelse til at bruge forskellige funktioner på din enhed, f.eks. dit kamera eller din liste over kontakter. En app sender en notifikation, der anmoder om tilladelse til at bruge funktioner på din enhed. Du kan enten tillade eller afvise dette. Du kan også ændre tilladelser for en enkelt app eller ændre efter tilladelsestype i indstillingerne for din enhed.

Vigtigt! Nogle af disse trin fungerer kun i Android 11 og nyere. Se, hvordan du tjekker din Android-version.

Skift apptilladelser

1. Åbn appen Indstillinger på din enhed.
  2. Tryk på Apps.
  3. Tryk på den app, du vil ændre. Tryk på Se alle apps, hvis du ikke kan se appen. Vælg derefter appen.
  4. Tryk på Tilladelser.
    • Hvis du har givet eller afvist tilladelser for appen, kan du finde dem her.
  5. Hvis du vil ændre en tilladelsesindstilling, kan du trykke på den pågældende tilladelse og derefter vælge Tillad eller Tillad ikke.

Du kan muligvis vælge følgende adgangstilladelser for lokation, kamera og mikrofon:

• Altid: Kun i forbindelse med lokation. Appen kan anvende tilladelsen til enhver tid, selv når du ikke bruger appen.
  • Tillad kun, mens appen er i brug: Appen kan kun anvende tilladelsen, når du bruger den pågældende app.
  • Spørg hver gang: Appen anmoder om tilladelsen, hver gang du åbner den. Den kan bruge tilladelsen, indtil du lukker appen.
  • Tillad ikke: Appen kan ikke anvende tilladelsen, heller ikke når du bruger appen.

Rediger tilladelser baseret på deres type

Du kan tjekke, hvilke apps der har de samme tilladelsesindstillinger. Du kan f.eks. tjekke, hvilke apps der har tilladelse til at se din kalender.
  1. Åbn appen Indstillinger på din enhed.
  2. Tryk på Sikkerhed og privatliv Og så Privatliv Og så Tilladelsesmanager.
  3. Tryk på en tilladelsestype.
    • Hvis du har givet eller afvist tilladelser for apps, kan du finde dem her.
  4. Hvis du vil ændre tilladelser for en app, kan du trykke på appen og derefter vælge dine indstillinger for tilladelser.
Tilladelsestyper

Her er en liste over tilladelser, og hvad de gør, når de er aktiveret for en app.

• Kropssensor: Kan tilgå sensoroplysninger om dine vitale værdier.
  • Kalender: Kan tilgå din kalender.
  • Opkaldshistorik: Kan læse og skrive din opkaldshistorik.
  • Kamera: Kan tage billeder og optage videoer.
  • Kontakter: Kan tilgå dine kontakter.
  • Files: Kan tilgå alle filer på din enhed.
  • Lokation: Kan tilgå din enheds lokation. Få flere oplysninger om placeringsindstillinger.
  • Mikrofon: Kan optage lyd.
  • Musik og lyd: Kan tilgå musik og andre lydfiler på din enhed.
  • Enheder i nærheden: Kan finde, oprette forbindelse til, og fastslå den omtrentlige lokation af enheder i nærheden.
  • Notifikationer: Kan sende notifikationer.
  • Telefon: Kan foretage og administrere telefonopkald.
  • Billeder og videoer: Kan tilgå billeder og videoer på din enhed.
  • Fysisk aktivitet: Kan tilgå din fysiske aktivitet, f.eks. hvor meget du har gået, cyklet eller kørt, skridttæller m.m.
  • Sms: Kan sende og se sms-beskeder.
Fjern automatisk tilladelser for apps, du ikke bruger
  1. Åbn appen Indstillinger på din enhed.
  2. Tryk på Apps.
  3. Tryk på den app, du vil ændre.
    • Tryk på Se alle apps, hvis du ikke kan se appen. Vælg derefter appen.
  4. Under "Ubrugte appindstillinger" skal du aktivere Sæt appaktivitet på pause, hvis den ikke allerede er i brug.
Deaktiver adgang til kameraet eller mikrofonen på din enhed
  1. Åbn appen Indstillinger på din enhed.
  2. Tryk på Sikkerhed og privatliv og derefter Privatliv og derefter Privatlivsindstillinger.
  3. Deaktiver Kameraadgang eller Mikrofonadgang.