Canviar els permisos de les aplicacions en un telèfon Android

Pots permetre que algunes aplicacions utilitzin diverses funcions del telèfon, com ara la càmera o la llista de contactes. L'aplicació enviarà una notificació per demanar permís per utilitzar les funcions del telèfon, i aleshores podràs permetre'l o denegar-lo. A la Configuració del telèfon també pots canviar els permisos d'una sola aplicació o en funció del tipus de permís.

Nota: alguns d'aquests passos només funcionen amb Android 11 i versions posteriors. Obtén informació sobre com pots comprovar quina versió d'Android tens.

Canviar els permisos de les aplicacions

1. Al telèfon, obre l'aplicació Configuració.
  2. Toca Aplicacions i notificacions.
  3. Toca l'aplicació de què vulguis canviar els permisos. Si no la trobes, primer toca Mostra totes les aplicacions o Informació de les aplicacions.
  4. Toca Permisos.
    • En aquest apartat podràs veure els permisos que hagis donat o denegat a l'aplicació.
  5. Per canviar la configuració d'un permís, toca'l i selecciona Permet o Denega.

Per als permisos d'accés a la ubicació, la càmera i el micròfon, pots triar les opcions següents:

• Permet sempre (només per a la ubicació): l'aplicació pot utilitzar el permís en tot moment, encara que no l'estiguis fent servir.
  • Permet mentre s'utilitza l'aplicació: l'aplicació pot utilitzar el permís només quan l'estiguis fent servir.
  • Pregunta sempre: l'aplicació et demanarà que li donis permís cada vegada que l'obris. Hi tindrà accés fins que deixis d'utilitzar-la.
  • Denega: l'aplicació no pot utilitzar el permís, encara que l'estiguis utilitzant.

Canviar els permisos segons el tipus

Pots veure quines aplicacions tenen la mateixa configuració de permisos, com ara les que tenen permís per consultar el calendari.
  1. Al telèfon, obre l'aplicació Configuració.
  2. Toca Privadesa A continuació, Gestor de permisos.
  3. Toca un tipus de permís.
    • En aquest apartat podràs veure els permisos que hagis donat o denegat a les aplicacions.
  4. Per canviar el permís d'una aplicació, toca-la i, a continuació, tria la configuració del permís.

Tipus de permisos

Important: la configuració pot variar en funció del telèfon. Per obtenir més informació, contacta amb el fabricant del dispositiu.

A continuació s'enumeren els permisos que hi ha i les accions que porten a terme si s'activen en una aplicació.

• Sensors corporals: pot obtenir informació del sensor sobre les teves constants vitals.
  • Calendari: utilitza el calendari predeterminat.
  • Registre de trucades: pot veure i modificar l'historial de trucades.
  • Càmera: utilitza la càmera per fer fotos o vídeos.
  • Contactes: pot veure la teva llista de contactes.
  • Ubicació: demana permís per obtenir la ubicació del dispositiu. Obtén informació sobre la configuració d'ubicació.
  • Micròfon: pot gravar àudio.
  • Telèfon: pot fer i gestionar trucades.
  • Activitat física: pot obtenir informació sobre la teva activitat, com ara els desplaçaments a peu, els trajectes en bici, el recompte de passes, etc.
  • SMS: pot veure i enviar SMS.
  • Espai d'emmagatzematge: pot accedir a les fotos i altres fitxers del telèfon.
  • Fitxers i multimèdia: pot veure les fotos, el contingut multimèdia i altres fitxers del telèfon.

Suprimir automàticament els permisos de les aplicacions no utilitzades

1. Al telèfon, obre l'aplicació Configuració.
  2. Toca Aplicacions i notificacions.
  3. Toca l'aplicació de què vulguis canviar els permisos. Si no la trobes, primer toca Mostra totes les aplicacions o Informació de les aplicacions.
  4. Toca Permisos.
  5. Activa l'opció Suprimeix els permisos si l'aplicació no s'utilitza.

Articles relacionats