Canviar els permisos de les aplicacions en un telèfon Android

Pots permetre que algunes aplicacions utilitzin diverses funcions del dispositiu, com ara la càmera o la llista de contactes. L'aplicació enviarà una notificació per demanar permís per utilitzar les funcions del dispositiu, que podràs permetre o denegar. A la configuració del dispositiu també pots canviar els permisos d'una sola aplicació o en funció del tipus de permís.

Important: alguns d'aquests passos només funcionen amb Android 11 i versions posteriors. Obtén informació sobre com pots comprovar quina versió d'Android tens.

Canviar els permisos de les aplicacions

1. Al dispositiu, obre l'aplicació Settings (Configuració).
  2. Toca Aplicacions.
  3. Toca l'aplicació que vols canviar. Si no la trobes, toca Mostra totes les aplicacions. A continuació, tria l'aplicació.
  4. Toca Permisos.
    • Si has concedit o denegat permisos a l'aplicació, es mostraran aquí.
  5. Per canviar l'opció de configuració d'un permís, toca'l i selecciona Permet o No permetis.

Per als permisos d'accés a la ubicació, la càmera i el micròfon, pots triar:

• En tot moment: només per a la ubicació. L'aplicació pot utilitzar el permís en tot moment, encara que no l'estiguis fent servir.
  • Permet només mentre s'utilitza l'aplicació: l'aplicació pot utilitzar el permís només quan l'estiguis fent servir.
  • Pregunta sempre: l'aplicació et demanarà que li donis permís cada vegada que l'obris. Podrà utilitzar el permís fins que deixis d'utilitzar-la.
  • No permetis: l'aplicació no pot utilitzar el permís, encara que l'estiguis fent servir.

Canviar els permisos segons el tipus

Pots veure quines aplicacions tenen la mateixa configuració de permisos, com ara les que tenen permís per consultar el calendari.
  1. Al dispositiu, obre l'aplicació Settings (Configuració).
  2. Toca Seguretat i privadesa A continuació, Privadesa A continuació, Gestor de permisos.
  3. Toca un tipus de permís.
    • En aquest apartat podràs veure els permisos que hagis donat o denegat a les aplicacions.
  4. Per canviar el permís d'una aplicació, toca-la i, a continuació, tria la configuració del permís.
Tipus de permisos

A continuació s'enumeren els permisos que hi ha i les accions que porten a terme si s'activen en una aplicació.

• Sensors corporals: accedeix a informació dels sensors sobre les teves constants vitals.
  • Calendari: accedeix al calendari.
  • Registres de trucades: llegeix i escriu el registre de trucades del telèfon.
  • Càmera: fes fotos i grava vídeos.
  • Contactes: accedeix als contactes.
  • Fitxers: accedeix a tots els fitxers del dispositiu.
  • Ubicació: accedeix a la ubicació del dispositiu. Informació sobre la configuració d'ubicació.
  • Micròfon: grava àudio.
  • Música i àudio: accedeix a fitxers de música i d'àudio del dispositiu.
  • Dispositius propers: cerca dispositius propers, connecta't-hi i determina'n la posició relativa.
  • Notificacions: envia notificacions.
  • Telèfon: pot fer i gestionar trucades.
  • Fotos i vídeos: accedeix a les fotos i els vídeos del dispositiu.
  • Activitat física: accedeix a la teva activitat física, com ara els passejos a peu, els trajectes amb bici o cotxe, el recompte de passos, etc.
  • SMS: envia i consulta missatges SMS.
Suprimir automàticament els permisos de les aplicacions no utilitzades
  1. Al dispositiu, obre l'aplicació Settings (Configuració).
  2. Toca Aplicacions.
  3. Toca l'aplicació que vols canviar.
    • Si no la trobes, toca Mostra totes les aplicacions. A continuació, tria l'aplicació.
  4. A "Configuració d'aplicació no utilitzada", activa Posa en pausa l'activitat a l'aplicació quan no s'utilitza.
Desactivar l'accés a la càmera o al micròfon del dispositiu
  1. Al dispositiu, obre l'aplicació Settings (Configuració).
  2. Toca Seguretat i privadesa i, a continuació, Privadesa i, a continuació, Controls de privadesa.
  3. Desactiva l'opció Accés a la càmera o Accés al micròfon.