Hitta och konfigurera enheter i närheten

Du kan hitta och konfigurera vissa enheter nära dig med Android-telefonen.

Obs!

Konfigurera nya enheter nära dig

Steg 1: Konfigurera telefonen

1. Gör så här på telefonen om du inte redan har gjort det:
  2. Om du har inaktiverat enhetsaviseringar aktiverar du dem igen. Läs mer om hur du aktiverar aviseringar.

Steg 2: Konfigurera den nya enheten

Du kan konfigurera Chromecast, klockor med Wear OS och andra telefoner och surfplattor med Android samt tillbehör med Snabb parkoppling. Om ett tillbehör fungerar med Snabb parkoppling står det på förpackningen. På många står det också Made by Google eller Made for Google. Hitta tillbehör i Google Store.
  1. Slå på en ny enhet som inte har konfigurerats än. Sätt enheten i parkopplingsläge.
  2. Slå på telefonens skärm.
  3. En avisering om att konfigurera den nya enheten visas på telefonen.
  4. Tryck på aviseringen.
  5. Följ anvisningarna på skärmen.

Aktivera eller inaktivera aviseringar

Du får aviseringar för enheter i närheten som du kan konfigurera som standard. Om du har inaktiverat aviseringar kan du hitta enheter i närheten genom att öppna appen Inställningar på telefonen.

1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på Google följt av Enheter och delning följt av Enheter.
  3. Aktivera eller inaktivera Sök efter enheter i närheten.

Åtgärda problem med att konfigurera enheter

Tips! Alla enheter går inte att hitta och konfigurera automatiskt i telefonen. Om du inte hittar enheten i appen Inställningar kan du testa att ansluta på ett annat sätt, till exempel via Bluetooth. Läs mer om hur du aktiverar Bluetooth.