Oletussovellusten määrittäminen ja poistaminen

Jos laitteellasi on useita samaan tarkoitukseen käytettäviä sovelluksia, voit valita, mitä niistä käytetään oletuksena.  Jos sinulla on esimerkiksi useita kuvanmuokkaussovelluksia, voit valita, millä haluat avata kuvan.

Huom. Osa näistä ohjeista koskee vain Android 9:ää tai uudempaa versiota. Näin voit tarkistaa laitteesi Android-version.

Oletussovellusten määrittäminen

Valitseminen kysyttäessä
  1. Jos puhelin kysyy, mitä sovellusta haluat käyttää, napauta haluamaasi sovellusta.
  2. Valitse, kuinka usein haluat käyttää kyseistä sovellusta tähän toimintoon: Aina tai Vain kerran.
  3. Puhelin ei enää kysy, millä sovelluksella kyseinen toiminto suoritetaan. Jos haluat puhelimen kysyvän sitä uudelleen, voit tyhjentää oletusasetuksen. Katso, miten voit tyhjentää oletusasetukset (alla).
Valitseminen milloin tahansa
Tärkeää: Asetuksissa voi olla puhelinkohtaisia eroja. Pyydä lisätietoja laitteen valmistajalta.
  1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Sovellukset ja ilmoitukset Ja sitten Oletussovellukset.
  3. Valitse muokattava oletusasetus.
  4. Napauta sovellusta, jota haluat käyttää oletuksena.

Sovelluksen oletusasetusten tyhjentäminen

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Sovellukset ja ilmoitukset.
  3. Valitse sovellus, jota et enää halua käyttää oletuksena. Jos sitä ei näy, valitse ensin Näytä kaikki sovellukset tai Sovellustiedot.
  4. Valitse Lisäasetukset Ja sitten Avaa oletuksena Ja sitten Tyhjennä oletukset. Jos et näe Lisäasetukset-kohtaa, valitse Avaa oletuksena Ja sitten Tyhjennä oletukset.

Kun suoritat toiminnon tämän jälkeen, puhelimesi kysyy, mitä sovellusta haluat käyttää.