Suprimir, desactivar i gestionar les aplicacions no utilitzades a Android

Pots desinstal·lar les aplicacions que hagis instal·lat al teu telèfon. Si suprimeixes una aplicació que has pagat, pots tornar a instal·lar-la més tard sense haver de tornar a comprar-la. També pots desactivar les aplicacions del sistema que venen amb el telèfon.

Important:

Suprimir les aplicacions que has instal·lat

1. Obre l'aplicació Google Play Store Google Play.
  2. A la part superior dreta, toca la icona de perfil.
  3. Toca Gestiona les aplicacions i el dispositiu i, a continuació, Gestiona.
  4. Selecciona el nom de l'aplicació que vulguis suprimir.
  5. Toca Desinstal·la.
Consell: si suprimeixes o desactives una aplicació, pots tornar a afegir-la al telèfon. Si vas comprar l'aplicació, pots tornar a instal·lar-la sense haver de tornar a comprar-la. Obtén informació sobre com pots tornar a instal·lar i activar aplicacions.

Desactivar les aplicacions que venen amb el telèfon

Algunes aplicacions del sistema que venen preinstal·lades al telèfon Android no es poden suprimir. Tanmateix, en alguns telèfons pots desactivar-les perquè no es mostrin a la llista d'aplicacions. Per obtenir informació sobre com pots desactivar les aplicacions, contacta amb el fabricant del teu dispositiu.

Aplicacions no utilitzades

Si hi ha aplicacions que fa temps que no utilitzes, Android les optimitza fent el següent:

• Allibera espai suprimint els fitxers temporals.
  • Revoca els permisos de les aplicacions.
  • Impedeix que les aplicacions s'executin en segon pla i enviïn notificacions.

Pots anar a Aplicacions i, a continuació, Aplicacions no utilitzades per revisar quines aplicacions no s'estaven utilitzant i s'han optimitzat.

Si vols excloure alguna aplicació concreta d'aquesta funció, ves a Informació de l'aplicació i, a continuació, Aplicacions no utilitzades i, a continuació, Posa en pausa activitat a app si no s'usa i, a continuació, desactiva aquesta opció.